субота, 29 жовтня 2011 10:52

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Генпрокуратура не збирається закривати справу проти Кучми

Генпрокуратура не збирається закривати справу проти Кучми

На стадії слідства справу щодо екс-президента Леоніда Кучми припинено не буде. Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер", пише "Українська правда".

Так він прокоментував рішення Конституційного Суду про те, що свідчення злочинної діяльності, зафіксоване рядовими громадянами, а не силовими структурами, не може бути доказом у суді.

Як відомо, раніше Генпрокуратура визнала аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Кримінальну справу за обвинуваченням екс-президента Кучми закінчено. Зараз проходить стадія ознайомлення обвинуваченого та його захисників з матеріалами справи", - розповів заступник генпрокурора.

"Ми плануємо, після ознайомлення направити цю справу до суду, для розгляду справи по суті", - уточнив Кузьмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мельниченка сподіваються побачити Кучму в суді до Нового року

При цьому він нагадав, що до матеріалів справи долучені "плівки Мельниченка" як докази.

"Остаточну оцінку допустимості доказів дасть суд, який розглядатиме цю кримінальну справу. Тобто на стадії слідства справу стосовно Кучми припинено не буде", - підсумував Кузьмін.

При цьому він уточнив, що "доказом провини Кучми є не одні лише плівки".

"Суд має право не визнати доказами будь-які дані представлені слідством. Обґрунтовано це мотивувавши", - повідомив представник ГПУ.

"Тому, незалежно від того, яке було рішення Конституційного суду, суд, який розглядав би справу Кучми, міг відкинути будь-які докази, представлені прокурором. Будь-які. Правильно це мотивувавши", - додав Кузьмін.

Раніше повідомлялося, Конституційний суд визнав плівки Мельниченка незаконними. Адвокати Кучми мають намір апелювати до досудового слідства у зв'язку з рішенням КС, згідно з яким обвинувачення у злочині не може грунтуватися на даних, отриманих незаконним способом.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не збирається закривати справу проти Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути