вівторок, 22 червня 2010 14:36

КС відреагував на запит Партії регіонів - експерт

КС відреагував на запит Партії регіонів - експерт

Після рішення Конституційного Суду про те, що наступного року не можна проводити місцеві вибори, датою їхнього проведення буде 31 жовтня.

Так вважає директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Постанова, яка була зареєстрована про проведення місцевих виборів 31 жовтня, буде прийнята більшістю. Це вже однозначно" - наголосив він.

"Буде прийняте те рішення, яке потрібне "регіоналам" . Конституційний Суд вчасно відреагував на запит Партії регіонів".

Однак, зазначив він, неможливо, аби вже на цих виборах депутати Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільські, селищні та міські голови обиралися терміном на 5 років.

"Треба внести зміни до Конституції. А для цього потрібно дві сесії. Навіть якщо наприкінці цієї сесії розпочнеться цей процес, то його можна буде завершити тільки на наступній сесії" - наголосив він

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд визнав неконституційним проведення виборів до органів місцевого самоврядування у 2011 році. Відповідне рішення, прийняте 17 червня, оприлюднив голова КС Андрій Стрижак.

КС також визнав законопроект про внесення змін до Конституції від 3 березня 2010 року таким, що відповідає Конституції. Цим проектом закону пропонується встановити строк повноважень Верховної Ради Криму та місцевих рад на 5 років. Крім того, строк повноважень сільських, селищних та міських голів передбачено встановити також на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «КС відреагував на запит Партії регіонів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути