середа, 15 грудня 2010 10:39

Кримських комуністів можуть розпустити через поновлення Грача

Кримських комуністів можуть розпустити через поновлення Грача

Кримський республіканський комітет Компартії вчора пішов на загострення конфлікту з керівництвом цієї політичної сили. Всупереч рішенню пленуму ЦК КПУ, пленум рескому поновив народного депутата Леоніда Грача на посаді першого секретаря парторганізації.

У відповідь керівництво КПУ пообіцяло виключити Грача з партії, пише "Коммерсант-Украина".

Проведення позачергового пленуму кримського республіканського комітету Компартії стало відповіддю на суботнє рішення пленуму ЦК КПУ, який зі свого складу і звільнив з посади першого секретаря кримського рескому народного депутата Грача з формулюванням "за дії, що призводять до дискредитації партії". Тоді ж з партії був виключений секретар кримського рескому КПУ Юрій Аксютін.

Засідання рескому, на яке прибули 68 з 84 його членів, проходило в головному офісі організації в центрі Сімферополя. На прохання журналістів допустити їх в зал один з організаторів заходу відповів: "Леонід Іванович (Грач. - ред.) Просив передати, що пленум закритий". Через три з половиною години після початку засідання деякі учасники пленуму вийшли на вулицю покурити.

"Більшість виступила на підтримку Грача, а про членів ЦК звучать найнеприємніші вислови", - сказав один з них.

Рішення про переобрання Грача керівником республіканського комітету було ухвалене після п'яти годин обговорення. Учасники пленуму також відновили в партії і на посаді другого секретаря рескому Аксютіна.

"Президія ЦК порушила все і вся, тому що, по-перше, не попередила мене, а по-друге, не запросила. Може, я б там впав на коліна і благав про пощаду. Подивимося тепер, як Петро Симоненко (перший секретар ЦК КПУ. - ред.) відреагує", - сказав Аксютін.

"Такими рішеннями Грач поставив себе поза партією, і я переконаний, що пленум ЦК підтримає його виключення з партії. Ми не допустимо жодних розколів і анархії - партійна дисципліна для всіх одна. Будуть вжиті відповідні заходи, які, безумовно, все відновлять", - заявив Симоненко.

Тим часом перший секретар феодосійського міськкому КПУ Анатолій Ситков не виключає, що ухвалені в Сімферополі рішення можуть спричинити розпуск кримського рескому.

"ЦК Компартії, бачачи таку ситуацію, може звернутися до положень статуту партії", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Кримських комуністів можуть розпустити через поновлення Грача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути