четвер, 25 березня 2010 13:50

КРУ: Екс-міністри Тимошенко – фігуранти кримінальних справ

КРУ: Екс-міністри Тимошенко – фігуранти кримінальних справ

Деякі члени уряду Юлії Тимошенко були причетні до незаконного використання бюджетних коштів і є фігурантами низки кримінальних справ, порушених за фактом відповідних правопорушень.

Як пише РБК-Україна, про це на прес-конференції в Києві заявив керівник Головного Контрольно-ревізійного управління України Петро Андрєєв.

"По тому уряду (Тимошенко) - так", - сказав Андрєєв, відповідаючи на запитання журналіста про причетність членів попереднього складу Кабміну до бюджетних зловживань.

"Що стосується тих посадових осіб, - ці матеріали направлені повторно в Генеральну прокуратуру.

Там, де були вже порушені раніше кримінальні справи, але з різних причин були припинені, зараз Генпрокуратура переглядає ці всі матеріали", - уточнив Андрєєв.

У свою чергу, народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль наголосив у коментарі Gazeta.ua, що КРУ не порушує кримінальні справи.

"Вони не можуть говорити, що є кримінальні справи, бо вони не є суб"єктами кримінального процесу, які уповноважені порушувати подібні справи", - підкреслив він.

За словами "нунсівця", КРУ не тільки не може порушувати кримінальні справи, а й говорити про це.

"Хай прочитають кримінально-процесуальний кодекс і дізнаються, що порушувати такі справи можуть органи міліції, податкової прокуратури і Служби безпеки. А це абсурд, безграмотна дурниця. І хто поставив у КРУ Андрєєва, якщо він такі дурниці говорить? Вони можуть лише проводити ревізію і передавати акти ревізії до Генпрокуратури. От і все. Це вся їхня компетенція. А те, що він там говорить, хай своїй бабці розкаже", - обурився Москаль.

Зараз ви читаєте новину «КРУ: Екс-міністри Тимошенко – фігуранти кримінальних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути