пʼятниця, 20 квітня 2018 19:48

Кров, церква і блокування трибуни: як нардепи прожили тиждень
13

Верховна Рада завершила робочий тиждень і розійшлася до 15 травня. Три тижні народні депутати працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях, а також на своїх округах із виборцями.

Gazeta.ua пропонує згадати, як пройшов тиждень у парламенті.

Олегу Ляшку хтось приніс сувенірну корову
Фото: facebook.com/bogdanbortakov
Валерія Заружко прийшла в Раду вся у червоному. Манікюр і чохол на телефоні теж червоні
"Радикали" 17 квітня блокують трибуну парламенту. Представник президента Ірина Геращенко підійшла подискутувати
Колишні "регіонали" блокують трибуну під час розгляду постанови про Єдину помісну церкву 19 квітня
Вікторія Пташник на останніх днях вагітності ходить на роботу. 19 квітня

У перший же робочий день - 17 квітня - "радикали" заблокували парламентську трибуну. Вимагали розглянути законопроекти щодо соціального захисту "чорнобильців". У цей час Олегу Ляшку дзвонили з приймальні президента.

Було цього тижня й інше блокування - 19 квітня уперше після Революції гідності колишні "регіонали" намагалися зупинити роботу парламенту. Вони вийшли на трибуну проти розгляду звернення до Вселенського патріарха з проханням про Єдину українську церкву.

Попри блокування розгляд продовжився, виступали нардепи з місць.

Приїхав у залу і президент Петро Порошенко. Просив підтримати його і зазначив, що "томос ще більше укріпить релігійну свободу у країні, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян, які нарешті будуть єдині і перестануть ділитися на нібито канонічних і не канонічних. Такий томос зміцнить нашу незалежність і видалить рудименти, які називають "русским миром" і який придумали ієрархи російської православної церкви. Потім цю небезпечну політичну єресь узяла на озброєння влада Російської Федерації".

268 голосами парламент підтримав ініціативу. Не голосували рештки Партії регіонів - "Опозиційний блок" і "Відродження".

На останніх днях вагітності на роботу прийшла Вікторія Пташник. Як член комітету з питань економічної політики вона представляла законопроект про захист економічної конкуренції.

А народний депутат Михайло Гаврилюк приїхав на засідання 17 квітня на волонтерській машині. Каже, що авто не їздить в АТО, а збирає посилки для військових по місцю. Коли машина вільна, він нею користується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 днів за ґратами. Савченко палить цигарки, схудла на 15 кг та п'є чай без цукру

Поза парламентом побилися надрепи Сергій Мельничук і Дмитро Лінько. В ефірі одного з телеканалів 18 квітня Мельничук заявив, що "радикали" зробили копію його депутатської картки, якою голосували за час його відсутності. У відповідь Лінько назвав Мельничука "тушкою, яка продалася". Мельничук хотів розібратися з противником, але в ефірі їм не дали цього зробити. Вирішили суперечку за допомогою кулаків під каналом.

Того ж дня в ефір із Іспанії вийшов нардеп-утікач Олександр Онищенко. Він включив аудіозапис своєї розмови з чоловіком, голос якого подібний до Порошенка. Чоловіки домовляються закрити справи проти екс-міністра екології Миколи Злочевського, який володіє газовидобувною компанією Burisma, за частку в його компаніях.

На пленарному засіданні 19 квітня Верховна Рада повинна була розглянути питання оновлення складу Центральної виборчої комісії. Раніше профільний комітет рекомендував звільнити старих членів ЦВК і призначити поданих президентом кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Кров, церква і блокування трибуни: як нардепи прожили тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути