неділя, 20 січня 2013 13:25

Кримський парламент хоче мати право законодавчої ініціативи у ВР України

Кримський парламент хоче мати право законодавчої ініціативи у ВР України
Кримський парламент підготує пропозиції щодо змін до Конституції України в частині, що стосується повноважень АРК. Фото: ukr.obozrevatel.com

Верховна Рада АРК повинна розробити пропозиції щодо внесення змін до Конституції України щодо наділення Верховної Ради автономії правом законодавчої ініціативи у парламенті країни.

Про це заявив глава кримського парламенту Володимир Константинов у привітанні кримчан із 22-ою річницею створення АРК.

"Виходячи з досвіду кримського регіоналізму, я також запропонував наше колективне бачення змін десятого розділу Конституції України, який стосується автономії, і одинадцятого розділу, який порушує питання місцевого самоврядування. Сьогодні потрібно захистити місцеве самоврядування від тиску бюрократії, олігархії, покласти край комерціалізації охорони здоров'я та освіти", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прирівнювання Конституції Криму до основної означає вихід півострова зі складу України"

Спікер Верховної Ради АРК зазначив, що, зважаючи на статус Автономної Республіки Крим, члени Конституційної Асамблеї запропонували кримському парламенту підготувати конкретні пропозиції щодо модернізації Конституції України в частині, що стосується повноважень АРК.

"Ми повинні виробити пропозиції щодо внесення змін до Конституції України, які стосуються, насамперед, наділення Верховної Ради автономії правом законодавчої ініціативи в парламенті країни; надання права власності на майно, що належить Криму; врегулювання правових засад делегування автономії окремих державних повноважень, що дасть змогу скоротити видатки й спростити бюрократичні процедури, усунути дублювання діяльності відомств і загалом підвищити ефективність державного управління", – заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Кримський парламент хоче мати право законодавчої ініціативи у ВР України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути