четвер, 28 липня 2011 11:17

Кримінальну справу проти Аделаджі направили до суду

Кримінальну справу проти Аделаджі направили до суду

Генеральна прокуратура України 27 липня затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу стосовно службових осіб ТОВ "King's Capital" (Київ).

У відділі зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури Україні нагадують, що розслідування, проведене головним слідчим управлінням МВС України у справі, порушеній стосовно 6 членів злочинної організації, у тому числі пастора А. однієї з релігійних громад Києва (Сандей Аделаджа - ІФ), встановило, що ці особи протягом 2006-2008 років шляхом шахрайства, під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності групи компаній "King's Capital" заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів за ч.1 ст.255 (створення, керівництво та участь у злочинній організації), ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.2, 3 ст.358 КК України (підроблення та використання завідомо підробленого документа) .

У справі названі потерпілими 618 осіб, матеріальні збитки становлять понад 52 млн грн. Для відшкодування збитків на майно обвинувачених (земельні ділянки, житло, автомобілі тощо) накладено арешт на загальну суму близько 108 млн. грн.

Двоє обвинувачених перебувають під вартою, підкреслили в Генпрокуратурі.

В даний час ГСУ МВС України продовжує розслідування у кримінальній справі за іншими епізодами злочинної діяльності обвинувачених, де потерпілими визнано близько 3 тисяч осіб.

Як повідомлялося, 24 листопада 2008 року київська міліція затримала керівника фінансової групи King's Capital Олександра Бандурченка за звинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах. На наступний день займав на той час пост голови МВС Україні Юрій Луценко заявив про причетність пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі до організації діяльності King's Capital. МВС висунуло звинувачення пасторові в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства. Слідчий 14 березня 2009 обрав Аделаджі запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальну справу проти Аделаджі направили до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути