понеділок, 18 липня 2011 22:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кримінально-процесуальний кодекс не забороняє захиснику стояти - Власенко

Кримінально-процесуальний кодекс не забороняє захиснику стояти - Власенко

Захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що суддя Родіон Кірєєв видалив його з зали судових засідань за те, що він стояв. Про це він заявив в прямому ефірі "5 каналу", передає УНН.

"Він (Кірєєв – Ред.) Юлію Тимошенко вигнав за те, що вона сиділа, а мене вигнав за те, що я стояв", - зазначив Власенко.

За словами захисника, в Кримінально-процесуальному кодексі не існує норми, яка забороняє захиснику стояти, тому рішення Кірєєва не є правомірним.

Також він наголосив, що "протягом всього часу слухання цієї справи Кірєєв робив одне єдине – він позбавляв Тимошенко права на захист".

"І сьогодні відбулась квінтесенція цього - він видалив захисника, який знав, хоча б частково, матеріали цієї справи, а новим захисникам надав всього три дні, що виглядає абсурдним і з точки зору логіки закону, і з точки зору здорового глузду", - зазначив Власенко.

Нагадаємо, сьогодні суддя Кірєєв через системне порушення порядку у залі судового засідання, а також через перешкоджання встановленню істини усунув захисника Тимошенко Власенка від участі у судових засіданнях. Пізніше суддя виніс окрему постанову, згідно із якою Власенко позбавлений права займатися адвокатською діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Кримінально-процесуальний кодекс не забороняє захиснику стояти - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути