Ексклюзиви
понеділок, 18 липня 2011 14:11

Власенко обіцяє зганьбити Україну в очах міжнародних юридичних організацій

Власенко обіцяє зганьбити Україну в очах міжнародних юридичних організацій

Народний депутат від БЮТ і захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко пообіцяв, що звернеться до міжнародних юридичних організацій з проханням виключити Україну зі своїх складів.

Про це він заявив після того, як суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв прийняв рішення про його видалення з судового процесу, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Абсурд триває. Мене було видалено із залу до кінця розгляду справи. Вигнали мене за те, що я попросив суддю накласти на мене штраф, як передбачено Кодексом про адміністративні порушення. Я готовий заплатити штраф - іншого покарання не передбачено", - зазначив Власенко.

Разом з тим, за його словами, суддя розцінив його поведінку "невідомо як що".

"Зважаючи на кількість працівників міліції в залі, я вирішив залишити залу сам. Попри те, що рішення судді є незаконним, я не хочу, щоб далі виникли такі провокації, як були на попередніх засіданнях. Аби не постраждали інші колеги, я вийшов із зали", - додав "бютівець".

Він пообіцяв, що дії Печерського суду будуть оскаржені у всіх відповідних органах - починаючи від прокуратури, кваліфікаційної комісії суддів до Вищої ради юстиції.

"Але зараз я звернусь до міжнародних організацій, до складу яких входить Асоціація суддів України. Я вважаю, що це дії не судді Кірєєва. Це діяла судова система. Тому я буду просити, щоб Україну повиключали із всіх міжнародних правничих організацій, пов'язаних із суддівською діяльністю, із суддівських асоціацій тощо. Якщо судова система сама не готова реагувати, то ми будемо просити міжнародну спільноту реагувати на такі дії", - зауважив Власенко.

"Суддя Кірєєв думає, що більше не побачить мене в суді ні в якості захисника, ні в якості народного депутата. Але завтра ми ще подивимось... Після того, як суддя написав на мене скарги куди тільки міг, я б порадив йому написати на мене ще в дитячий садок, який я закінчив", - резюмував адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Власенко обіцяє зганьбити Україну в очах міжнародних юридичних організацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути