Ексклюзиви
понеділок, 18 липня 2011 11:18

Власенко не розуміє, чому на суді Тимошенко немає преси

Власенко не розуміє, чому на суді Тимошенко немає преси

Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

Як повідомляє прес-служба Тимошенко, на сьогоднішньому судовому засіданні інтереси Тимошенко представлятиме її захисник Сергій Власенко.

Він висловив обурення з приводу недопуску преси до залу засідань Печерського суду.

"Я хочу проінформувати, що зал суду абсолютно порожній. Туди зайшли якісь невідомі люди, і чому не пускають пресу до залу судового засідання - є незрозумілим", - сказав Власенко перед входом до будівлі Печерського суду.

Він допустив, що це пов'язано з бажанням закрити від громадськості цей судовий процес. "Ще раз підкреслюю, що зал порожній - жодного представника ЗМІ", - сказав Власенко.

Нагадаємо, на минулому засіданні, 15 липня, за словами Власенка, головуючий у судовому процесі суддя Родіон Кірєєв мав вчинити лише дві процесуальні дії: винести ухвалу після подання Тимошенко клопотання про допуск до участі у справі нових захисників та надати новим захисникам час, необхідний для ознайомлення з матеріалами справи і для підготовки до участі в судовому засіданні.

Натомість під час судового засідання Тимошенко сиділа сама і через певний час була видалена із зали суду за порушення порядку.

Крім того, у п'ятницю суддя Кірєєв постановив видалити з зали суду представників ЗМІ, які здійснювали фото- та відеофіксацію процесу над Юлією Тимошенко.

Відповідну заяву він зробив під час оголошення прокурорами обвинувального висновку. За словами судді, у висновку наводяться свідчення, які дала обвинувачена Тимошенко, і саме до цієї стадії була дозволена трансляція.

Кірєєв також зазначив, що згідно норм кримінально-процесуального кодексу на стадії допиту свідків відео та фотофіксація забороняється, оскільки це може вплинути на хід процесу "та є тиском на свідка".

Зараз ви читаєте новину «Власенко не розуміє, чому на суді Тимошенко немає преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути