Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2014 18:27

Кримчанам не дають зберегти громадянство України - Мін'юст

Кримчанам не дають зберегти громадянство України - Мін'юст
Фото: minjust.gov.ua

Жителям Криму перешкоджають у збереженні українських паспортів, про це у вівторок, 8 квітня, заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми знаємо, що зараз є масові факти перешкод у Криму в цьому питанні", - передає слова міністра Інтерфакс-Україна.

Петренко також висловив переконання, що керівництво Росії спеціально це робить для того, щоб якомога більше громадян в Криму могли бути документально оформлені як громадяни Росії.

Він зазначив, що такого роду дії порушують низку норм Конвенції про права людини і пакту про громадянські і політичні права.

Петренко повідомив, що в ході свого візиту на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи він має намір підняти це питання і вимагати засудження таких дій РФ.

"Я буду звертатися до європейського комісару з прав людини, також буду звертатися до парламентаріїв для того, щоб ПАРЄ у своєму висновку дала цій ситуації відповідну оцінку", - додав міністр.

Раніше повідомлялося, що на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у середу, 9 квітня, розгляне українське питання і прийнята резолюція по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кримчанам не дають зберегти громадянство України - Мін'юст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути