Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 09:13

Крим у НАТО не вступить, а флот залишиться у Севастополі - Рогозін

Крим у НАТО не вступить, а російська база залишиться в Севастополі, вважає постійний представник Росії в НАТО Дмитрій Рогозін.

"Україна затріщить по швах, якщо тільки "помаранчеві" реально спробують втягнути країну в НАТО. Що стосується бази в Севастополі, то вона нікуди не дінеться. Їй просто нікуди йти", - заявив Рогозін в інтерв"ю, опублікованому в газеті "Известия" у середу.

На його думку, у Києві недооцінюють наслідки вступу в НАТО, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо з Західною Україною все зрозуміло, то Крим в альянс точно не збирається. Народ може повстати і на сході країни, незважаючи на те, що при владі там знаходяться представники олігархічної верхівки", - відзначив постпред.

Рогозін нагадав, що проголосивши в 1991 році незалежність, Україна серед базових принципів "гарантувала і позаблоковість своєї держави".

"Після вступу в НАТО ці принципи зміняться кардинально. А це значить, що буде зовсім інший підхід і до вирішення територіальних проблем", - підкреслив Рогозін.

Кримський півострів Микита Хрущов передав Україні в ознаменування вічної дружби й історичного возз"єднання України з Росією.

"Питання в тому, чи скористається Росія цим юридичним нюансом", - сказав постпред.

Зараз ви читаєте новину «Крим у НАТО не вступить, а флот залишиться у Севастополі - Рогозін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути