понеділок, 22 вересня 2008 14:04

Кріль розповів про невиконані обіцянки Тимошенко і нагадав їй про відставку

Глава "Єдиного центру", народний депутат Ігор Кріль прокоментував відмову Юлії Тимошенко добровільно піти з посади прем"єр-міністра.

Про це повідомляє прес-служба "Єдиного центру".

"Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко зобов"язана подати у відставку. Це чітко передбачає пункт 13.2 коаліційної угоди, під якою кстоїть підпис нинішнього прем"єр-міністра", - заявив він.

На думку Кріля, відмова Тимошенко виконувати важливий політичний обов"язок - залишати високу посаду, інакше як чіплянням за владу не назвеш. "Бажання хоч на одну добу залишитися при владі для таких політиків - вище і важливіше від власної репутації і політичної відповідальності", - переконаний Кріль.

Лідер "Єдиного центру" звертає увагу на той факт, що країною, по суті, і до цих пір керує уряд нелегітимної коаліції, яка минулого тижня припинила своє існування.

"Це політико-правовий нонсенс, приклади якого навряд чи існують в демократичному світі", - додав він.

Крім того, Кріль висловив своє обурення тим, що і до цих пір не підписаний договір з Росією про постачання газу. Він заявляє, що "в червні Юлія Тимошенко обіцяла, що договір про газопостачання з Росією буде підписаний до 15 вересня цього року. Сьогодні ми бачимо, що це стало лише черговою невиконаною обіцянкою прем"єр-міністра". Кріль вважає, що невизначеність в газовій сфері посилюється інформацією про можливу передачу частині української ГТС російському "Газпрому".

Лідер "Єдиного центру" попереджає, що затягування газових переговорів може призвести до повторення торішньої ситуації, коли через відсутність контрактів на постачання газу Росія кілька разів зупиняла поставки блакитного палива в Україну.

"Проте, схоже на те, що це мало хвилює прем"єр-міністра. У січні 2009 року Юлія Тимошенко, напевно, вже не планує очолювати уряд і їй байдуже, яку ситуацію у сфері газопостачання вона залишить своїм наступникам", - відзначає нардеп, повідомляє Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Кріль розповів про невиконані обіцянки Тимошенко і нагадав їй про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути