Ексклюзиви
середа, 13 серпня 2008 13:46

Кріль: Через амбіції Тимошенко Україна може втратити суверенітет

Лідер "Єдиного центру" Ігор Кріль звинувачує прем"єр-міністра Юлію Тимошенко в тому, що вона більше переймається президентськими амбіціями, а не тим, як зробити неможливим розвиток грузинських подій в Україні.

"Події в Грузії є далеко не другорядними для України. Імперські амбіції російського керівництва починають втілюватись у конкретні кроки", - зауважив депутат.

"Грузія – це лише початок. Наступною буде Україна. Сьогодні це стає очевидним. Про це відкрито заявляють політики як в Україні, так за її межами", - додав він.

Кріль попередив, що "відвернути загрозу військових дій на території України, які зачеплять кожну українську родину, може лише консолідована позиція головних українських політиків та політичних сил".

"Але, на жаль, наші головні політичні гравці сьогодні більше переймаються своїми особистими планами, які в першу чергу направлені не на захист національних інтересів України та її народу, а на задоволення їх амбіцій, пов"язаних із наступними президентськими виборами", - наголосив депутат.

Кріль висловив упевненість, що "Тимошенко і БЮТ більше хвилюються за те, як задовольнити російське керівництво, заручившись його підтримкою під час наступної президентської кампанії, а не тими кроками, які можуть унеможливити повторення грузинського варіанту в Україні".

"Тому, вже майже тиждень від початку конфлікту, прем"єр-міністр України, забравшись на відпочинок на один із островів Середземного моря разом із своїми соратниками з СДПУ(о), мовчить та робить вигляд, що для України події на Кавказі є із розряду другорядних, замість того, щоб підписати та оприлюднити вже прийняті урядом України постанови щодо діяльності Чорноморського флоту Росії на території України", - стверджує депутат.

На думку Кріля, "тому і комуністи з Партією регіонів, діючи в тому ж ключі, організовують мітинги та пікети на півдні та сході України, направлені на підтримку імперських амбіцій російського керівництва".

"Залишаються відкритими два питання. Перше – як Тимошенко, Симоненко та Янукович ділитимуть підтримку російської правлячої верхівки на наступних президентських виборах в Україні", - запитує депутат.

"Друге – доки українські громадяни віритимуть українським політикам, які за підтримку їх особистих амбіцій готові продаватись і продавати як національні інтереси України, так і інтереси кожного її громадянина", - додав Кріль.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Кріль: Через амбіції Тимошенко Україна може втратити суверенітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути