Ексклюзиви
неділя, 15 липня 2012 14:47

Кремль відповів Балозі на критику "знежирених" переговорів Путіна і Януковича

Кремль відповів Балозі на критику "знежирених" переговорів Путіна і Януковича
Віктор Балога на своїй сторінці в Facebook розкритикував російсько-українські переговори, назвавши свої враження від них "похмурими", а пропозиції Москви "знежиреними". Фото: mukachevo.net

У Кремлі зазначають, що президент РФ Володимир Путін і його український колега Віктор Янукович на відміну від глави МНС України задоволені як атмосферою, так і результатами саміту, який відбувся в Ялті, а дискусія - це норма для будь-яких переговорів.

Глава МНС України Віктор Балога на своїй сторінці в Facebook розкритикував російсько-українські переговори, назвавши свої враження від них "похмурими", а пропозиції Москви "знежиреними".

"Вважаємо, що думка, висловлена паном міністром в одній із соціальних мереж, є його виключно особистою точкою зору", - заявив заступник глави адміністрації президента РФ, прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

За його словами, Янукович дав позитивну оцінку переговорам.

"В плані оцінки атмосфери контактів на вищому рівні, які відбулися напередодні в Ялті, і результатів візиту президента Путіна в Україну ми виходимо з високої і позитивної оцінки, яка була дана як в ході самих переговорів, так і на прес-конференції президентом України Віктором Януковичем", - сказав він.

Балога також висловив невдоволення тим, що Путін "перевищив допустимі ліміти запізнення", поїхавши до переговорів до байкерів. По дорозі з Севастополя в Ялту глава російської держави зробив незаплановану зупинку, щоб привітати байкерів та їх лідера Хірурга, а потім відправився на переговори з українським президентом. Крім того, глава МНС України охарактеризував поведінку президента РФ як невічливе, оскільки, за його словами, глава російської держави "коментував виступ президента Януковича".

"В цілому ж хотілося б роз'яснити панові Балозі, що спеціально до байкерів Володимир Путін не заїжджав. Він зупинився всього на кілька хвилин по дорозі з аеропорту в Лівадійський палац. Візит Володимира Путіна носив саме робочий характер і був вписаний в дуже напружений робочий графік глав двох держав, про зрушення у часі українські партнери були завчасно проінформовані", - підкреслив прес-секретар президента РФ, коментуючи висловлювання українського міністра.

"Що стосується теми про те, хто кого перебивав, то тут мені взагалі важко з розумінням - адже переговори для цього і проводяться, щоб сторони висловлювали свої точки зору. На відміну від пана міністра і президент Путін, і президент Янукович, за їхніми ж словами, вчорашніми контактами залишилися задоволені", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, переговори відбулися 12 та 13 липня. Глава української держави по завершенні саміту подякував Путіну за конструктивний підхід. Підписані за підсумками засідання міждержавної комісії документи він назвав важливими і "серйозно відпрацьованими". За словами Януковича, прийняті рішення покликані сприяти створенню сприятливих умов для поглиблення українсько-російського співробітництва в усіх сферах.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відповів Балозі на критику "знежирених" переговорів Путіна і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути