пʼятниця, 13 липня 2012 17:42

В "Свободі" підозрюють, що Янукович нишком може здати інтереси країни Кремлю

В "Свободі" підозрюють, що Янукович нишком може здати інтереси країни Кремлю
У Тягнибока побачили загрозу національним інтересам. Фото: express.te.ua

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від української влади оприлюднити всі домовленості з Росією щодо делімітації морських кордонів. У заяві партія зазначає, що інформація про конкретні результати зустрічі президентів України та РФ - Віктора Януковича та Володимира Путіна - відсутня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін запізнився до Януковича, бо "погано спрацював протокол"- "регіонал"

"З огляду на це і беручи до уваги існуючу інформацію про хід переговорного процесу, публічно заявлені вимоги Кремля, посягання Москви на територію України, зокрема, острів Тузла, і готовність режиму Януковича на кожному кроці задобрювати своїх московських господарів, цілком очевидно, що готується чергова здача українських інтересів ", - йдеться в заяві.

В "Свободі" переконані, що в планах влади "віддати фактичний контроль над Керч-Єнікальським каналом Кремлю і розділити акваторію Азовського моря таким чином, щоб левова частка корисних копалин відповідного шельфу виявилася у власності Москви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Путін поділили морські простори

ВО "Свобода" вимагає негайного відкрити переговорний процес і оприлюднити всі досягнуті домовленості.

Партія закликає завершити делімітацію і демаркацію державного кордону України, в тому числі морського. У разі зволікання з боку сусідів, зокрема Росії, "Свобода" закликає встановлювати державний кордон в односторонньому порядку - з позиції національного інтересу.

"Україна повинна зберегти повний контроль над Керч-Єнікальським каналом і отримати належний їй економічний інтерес в Азовському морі. Будь-яка інша домовленість з Кремлем однозначно буде розцінюватися як зрада національних інтересів", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «В "Свободі" підозрюють, що Янукович нишком може здати інтереси країни Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути