пʼятниця, 13 липня 2012 16:19

Путін запізнився до Януковича, бо "погано спрацював протокол"- "регіонал"

 Путін запізнився до Януковича, бо "погано спрацював протокол"- "регіонал"
Іван Попеску каже, що нічого страшного в запізненні Путіна немає. Фото: mv2010.org.ua

Народний депутат від Партії регіонів, член постійної делегації в ПАРЄ Іван Попеску вважає, що у вчорашньому запізнення президента Росії Володимира Путіна на зустріч до Віктора Януковича немає нічого поганого, або зневажливого.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога про зустріч Януковича і Путіна: "Невихованість, прінуждєніє, неповага"

"Регіонал" упевнений, що в усьому винні люди, які супроводжували Путіна і не повідомили про запізнення українській стороні.

"Бувають випадки, коли запізнення бувають з об'єктивних причин. В даному випадку, я думаю, погано спрацював протокол, який супроводжував президента - більше нічого. Бувають випадки, наприклад, коли президент Франції летів до Німеччини свого часу, розвернувся літак через погодні умови. Були й інші випадки, коли не вилітали вчасно. Сам факт запізнення - це не проблема. Те, що не повідомили, що відбулися якісь затримки - це проблема протоколу тієї сторони, яка допустила запізнення", - упевнений він.

У той же час, політик упевнений, що відмова Путіна обговорювати перегляд газових контрактів, не означає повного провалу цих переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще пізно, ніж ніколи - Путін нарешті приїхав до Януковича

"Питання газових переговорів у нас йде давно - відтоді, як попередній прем'єр підписала для України невигідні контракти. Природно, що російська сторона не хоче його змінювати. Німеччина, наприклад, отримала в результаті цього договору дуже низьку ціну на транзит на десять років, яка не змінюється, незважаючи на те, що сам газ в ціні зростає. Я б не пов'язав те, що на вчорашній зустрічі не було домовленості по газу з якимись конкретними моментами, які сталися під час цієї зустрічі, в тому числі і запізнення", - акцентував Попеску.

Політик нагадав, що це питання має свою історію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні Путіну нагадали про Конотопську битву і відправили "у Кримськ"

"Але воно рано, чи пізно закінчиться, тому, що ми повинні як країна, прив'язати це питання до інших. Можна обговорити перебування Чорноморського флоту в Україні, обговорити можливість створення газотранспортного консорціуму, інші питання. Тобто, переговори будуть тривати, але пов'язувати запізнення з цими переговорами я б не став", - підсумував він.

Нагадаємо, що вчора президент Росії Володимир Путін більше, ніж на 4 години запізнився на зустріч до Януковича в лівадійському палаці в Ялті. Попри це, він знайшов час з аеропорту заїхати на базу байкерів.

Зараз ви читаєте новину « Путін запізнився до Януковича, бо "погано спрацював протокол"- "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути