понеділок, 12 липня 2021 14:47

Кремль попросив ОБСЄ захистити телеканали кума Путіна: в Україну їде "перевірка"

Кремль попросив ОБСЄ захистити телеканали кума Путіна: в Україну їде "перевірка"
ОБСЄ їде в Україну з метою розслідування законності припинення діяльності проросійських телеканалів

13-16 липня в Україну прибуває делегація Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. Метою візиту є розслідування обставин припинення діяльності проросійських телеканалів "112 Україна", "NewsOne", "ZIK", через які поширювалися наративи роспропаганди.

Про запланований приїзд місії повідомляє "Інформаційний спротив" з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, зазначені канали припинили свою діяльність відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" від 2 лютого 2021 року, яке в той же день було введено в дію указом президента України №43/2021.

Важливо відзначити, що напередодні візиту МЗС РФ звернувся до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ з приводу закриття каналів в Україні. Як вважає російське зовнішньополітичне відомство, не було "належної" реакції з боку міжнародної організації на це рішення.

У складі делегації представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро (призначена в грудні 2020 року). Вона має серйозний політичний і дипломатичний досвід, а також досвід роботи в сфері прав людини та ЗМІ. Раніше працювала державним секретарем з європейських справ в Міністерстві закордонних справ Португалії та заступником генерального секретаря Середземноморського Союзу.

Ще один учасник делегації - радник Бюро представника ОБСЄ з питань свободи Айдар Ботагаров, який займає посаду з 2012 року. Він регулярно відвідує Україну, активно займався організацією візиту Терези Рібейро. Також до складу делегації увійшов співробітник Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Адіс Мустеданаджіка.

Зараз ви читаєте новину «Кремль попросив ОБСЄ захистити телеканали кума Путіна: в Україну їде "перевірка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути