середа, 12 листопада 2014 11:28

Кремль оголосив війну цивілізованому світу. А виграти її немає ресурсів - експерт

Кремль оголосив війну цивілізованому світу. А виграти її немає ресурсів - експерт
фото: newsinphoto.ru

Багато росіян розуміють, що їхня країна йде в піке. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" віце-президент Центру політичних технологій Георгій Чижов. 

"Бояться за державу. Кремль оголосив війну цивілізованому світу. А виграти її немає ресурсів. Хтось підрахував, що на 1 січня 1945 року валовий внутрішній продукт країн-союзниць, що воювали проти Гітлера, був уп'ятеро більший за тих, які були на його боці. Нині ВВП Євросоюзу та США перевищує російський у 22 рази", - зазначив він.

За його словами, поки що в Росії є запас міцності.

"Але процеси прискорюються. Недаремно російський Центральний банк відмовився від підтримки рубля, розуміючи, що так знищуватиме свої запаси. Навесні я прогнозував, що за три роки в Росії почнуться погані процеси. Тоді ще не падала ціна на нафту. Найголовніше, що європейці в червні прийняли концепцію енергетичної безпеки, яка передбачає зменшення закупки російського газу. Якщо це буде вдвічі, бюджет не витримає", - додав Чижов.

Він вважає, що режим Путіна повалиться не одразу.

"Можливий бунт в елітах, зміна влади й спроби налагодити ситуацію. Або буде спроба мобілізувати населення й запевняти, що ми одні проти всього світу. Можуть знайти нового ворога. Україна виявилася міцним горішком. Якби все вийшло тут, то в зоні небезпеки опинилися б і Білорусь, і Казахстан. Зараз вони трохи розслабилися", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Кремль оголосив війну цивілізованому світу. А виграти її немає ресурсів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути