Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2019 12:45

Кремль намагається повернутися в українську політику - Княжицький

Кремль намагається повернутися в українську політику - Княжицький
Микола Княжицький переконаний, що Росія не зможе реалізувати свої плани щодо України. Фото: espreso.tv

Росія хоче використати вибори в Україні як вікно можливостей для наступу на українську незалежність і веде про це перемовини з Заходом.

Про це сказав голова української частини Парламентського комітету Асоціації Україна-ЄС Микола Княжицький під час виступу перед Товариством наукових викладів ім. Петра Могили у Львові, повідомляє Еспресо.TV.

"Щодо України розглядається декілька варіантів - один із них, що Донецьк і Луганськ повертаються в Україну, ніхто не карає військових злочинців, вони створюють в ДНР і ЛНР свою міліцію без виконання тієї частини Мінських угод, яка захищала права українців. І ми маємо знову країну, де більшість людей має антиукраїнські, проросійські настрої", - попередив Княжицький.

При цьому він переконаний, що такий план не зможе бути втіленим в Україні через позицію й єднання політиків, якім не байдужа доля країни, а також активної частини патріотично налаштованих громадян.

Такі ж процеси відбуваються і в інших країнах, які Росія розглядає, як власну сферу впливу, зазначив політик.

"Ми бачимо, як подібний сценарій розігрується у Молдові. Там проросійський політик Ігор Додон, який заперечує окупацію Криму, домовляється з опозиційними проєвропейськими лідерами про поділ влади – під мовчазне схвалення ЄС і США. Те саме відбувається в Грузії – туди невипадково приїхала російська делегація і комуніст із Кремля сів у крісло Верховної Ради Грузії – вони показують, що це їхня територія", - підкреслив Княжицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медведчук купує третю кнопку" - журналісти б'ють на сполох через загрозу нацбезпеці

21 липня в Україні заплановані позачергові вибори до Верховної Ради. Згідно з опитуваннями, до парламенту проходить політсили кума Путіна Віктора Медведчука "Опозиційна платформа – За життя".

Зараз ви читаєте новину «Кремль намагається повернутися в українську політику - Княжицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути