Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2019 12:14

"Медведчук купує третю кнопку" - журналісти б'ють на сполох через загрозу нацбезпеці

"Медведчук купує третю кнопку" - журналісти б'ють на сполох через загрозу нацбезпеці
Тетяна Даниленко звільнилася з ZIK після зміни власників. Фото: portal.lviv.ua

Журналістка Тетяна Даниленко назвала загальнонаціональною проблемою скуповування проросійським олігархом Віктором Медведчуком українських новинних телеканалів.

Цю загрозу обговорили в ефірі ток-шоу "Право на владу" 20 червня.

"Проросійський олігарх у період війни, ймовірно, за російські гроші скуповує новинні телеканали і не приховує своїх амбіцій купувати їх далі. Жоден орган, інституція Української держави не вважають це проблемою. СБУ каже, що не може нічого зробити. Ніби нема законів, які це заборонять. Антимонопольний комітет каже, що формально угода менш ніж на 4 мільйони євро. За моєю інформацією, значно більше. Інші органи розводять руками", - сказала Даниленко.

Вона працювала на телеканалі Zik і після придбання його Медведчуком звільнилася. За її словами, нове керівництво вже окреслило редакційну політику каналу, направлену на рекламування кума Путіна.

"Коли рік тому з'явилися чутки про те, що канал купуватиме Медведчук – нас пікетували праворадикальні угрупування, вони палили шини та не давали проходити журналістам на роботу. Зараз, коли канал реально купив Медведчук, не з'явилося жодного українського політика, який би висловився на підтримку каналу та 420 його співробітників. Висловився лише Микола Княжицький із "Народного фронту", - сказала Даниленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук зізнався у негативному ставленні до українців

Днями соратник Віктора Медведчука народний депутат Тарас Козак придбав канал ZIK. Його об'єднали з NewsOne і "112 Україна" в один холдинг "Новини".

Зараз ви читаєте новину «"Медведчук купує третю кнопку" - журналісти б'ють на сполох через загрозу нацбезпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути