середа, 20 квітня 2022 01:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Крейсер "Москва" йшов захоплювати Одесу - мати моряка

Крейсер "Москва" йшов захоплювати Одесу - мати моряка
Розповіли завдання крейсера "Москва". Фото: УНІАН

Крейсер "Москва" рухався в Одесу для участі в операції з висадки десантників, які мали б захоплювати місто.

Усього на "Москві"перебувало близько 510 осіб. Син розповів їй, що знає про 40 загиблих - загинули всі, хто був на палубі, у рубці, хто керував крейсером, хто був на вахті, бо удар припав якраз на палубу. Також вона додала, що є поранені російські військові з відірваними кінцівками, один з вцілілих матросів крейсера "Москва" розповів своїй матері, повідомляє Радіо Свобода.

"…Син мені зателефонував 14-го в сльозах і сказав: "Мамо, ти розумієш, що сталося? В нас запустили 3 ракети!" Частину хлопців евакуювали на фрегат "Макаров". Усіх, хто вижив, доставили до Севастополя. Їм дали телефони, бо вони були, вибачте, лише в трусах і тільниках. У них все там залишилось, і телефони, і документи. Вони без всього", сказала жінка, ім'я якої не вказується з питань безпеки.

"Ні, мамо, це неправда. Ніяка це не пожежа", передає жінка слова сина-матроса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилося відео крейсера "Москва", що горить

На запитання журналістів про те, як в умовах "мирного часу" корабель йшов на бойовий вихід, коли в нього влучили ракети, жінка сказала наступне: "Ні, це ніякий не бойовий вихід. Жодного бойового виходу не було. Вони просто йшли у бік Одеси. Це не бойовий вихід. Операції ніякої не планувалося, вони йшли у бік Одеси для висадки морських піхотинців. Для висадки в Одесі". Як військова операція по висадці десанту могла бути "небойовим виходом" корабля, мати російського матроса так і не пояснила.

"Москву" вразили двома "Нептунами" в лівий борт. Здетонував боєзапас. Шансів у ворога не було. Штатний екіпаж "Москви" – близько 480 моряків і 30–50 офіцерів. Разом десь 520–530 осіб. Все це відбулось 13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Крейсер "Москва" йшов захоплювати Одесу - мати моряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути