понеділок, 13 серпня 2018 19:48

Країна "вагітна" появою нових політичних сил - експерт

Країна "вагітна" появою нових політичних сил - експерт
Дмитро Фіщенко переконаний, що за появи нових кандидатів явка на виборах зросте. Фото: radiotrek.rv.ua

Людей на вибори зможуть витягнути лише нові політичні партії, які не будуть пов'язані зі старою корумпованою системою. Зараз іде процес їхнього створення.

Про це сказав політтехнолог Дмитро Фіщенко в ефірі "112 Україна".

"Потрібна нова політична сила. Усе, що у нас є, - це старі політичні еліти, які весь час змінюють свою конфігурацію. Наприклад, "Народний фронт" - це ті ж "Юльки", але які пішли від Тимошенко. Зараз частина їх буде повертатися. Будуть щось ліпити, щоб пролізти у владу. А на порядку денному - зробити нову політичну силу, яка б могла повністю усунути від влади стару політичну еліту. І бажано без крові. Бо ця стара еліта іде з радянських часів, міняючи окрас, партійні квитки, фракції, періодично стає то більшістю, то опозицією...

У нас низька явка, бо нема пропозиції нової політичної сили. Нам пропонують всілякі комбінації старих ботоксних політичних еліт... Я бачу, що зараз нові проекти розробляються. Як тільки буде пропозиція чогось нового, відразу і явка виросте, і з'являться нові політичні сили, у яких буде більше 10%... Країна "вагітна" появою нових політичних сил і нових пропозицій", - переконує Фіщенко.

Він наголосив, що головне для нових політпроектів, щоб вони не мали зв'язків із старою корупційною системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко розповів, як Тимошенко ходила просити за кума Путіна

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року. За результатами опитування групи "Рейтинг", 17,4% українців не визначились, за кого голосуватимуть на виборах президента, а 15,2% взагалі не планують брати в них участь.

Зараз ви читаєте новину «Країна "вагітна" появою нових політичних сил - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути