понеділок, 23 вересня 2019 23:02

"Країна себе грабує" - Милованов про відсутність ринку землі

"Країна себе грабує" - Милованов про відсутність ринку землі
Якщо зростає ціна оренди чи землі, зростають надходження в село, каже міністр Милованов.

Запуск ринку землі принесе Україні додаткових 3% ВВП.

Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"За нашими оцінками, якщо відбудеться ринок землі, він приноситиме від 1-2% додаткового економічного зростання у перші роки. Це означає більше економічного добробуту. Більше податків. І 3 - 3,5% - у майбутні роки.

Якщо ринок не відбудеться, то ми себе грабуємо. Грабуємо себе від економічного зростання. І коли задаємо собі питання: "Чому ми бідні порівнянно з іншими країнами?", ми знаємо на нього відповідь. Також через те, що ми відтерміновуємо запуск ринку, який потрібен", - заявив урядовець.

"Більш конкретно, щоб було зрозуміло. Яка мені вигода від того, що буде ринок землі? Якщо я живу в селі, змінюються податки. Якщо зростає ціна оренди чи землі - зростають податки, надходження в село. Зростає можливість робити проекти, щось будувати в селі. Ми ж не хочемо продати землю, ми хочемо роздати її в громади, щоб та заробила 2 рази. Перший - через продаж. Другий - через податки", - пояснив Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ринок землі: опублікували проект закону

Уряд запустить систему, яка моніторитиме та перевірятиме покупців і продавців земельних ділянок. Про це заявили в Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «"Країна себе грабує" - Милованов про відсутність ринку землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути