четвер, 09 жовтня 2008 14:34

Кравчук закликає Ющенка взяти з нього приклад

Перший Президент України Леонід Кравчук закликає Президента України Віктора Ющенка одночасно з парламентськими виборами провести і президентські. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

За словами Кравчука, ситуація, коли впродовж останніх чотирьох років немає згоди між Президентом, урядом і парламентом, наводить на думку, що або "гравці не такі", або ситуація вимагає інших, кардинальніших рішень.

"На мою думку, таким іншим рішенням повинні стати одночасні вибори до ВР і Президента", - сказав Кравчук.

Він нагадав про власне рішення, коли у 1994 році добровільно вирішив іти на дострокові президентські вибори. "Я маю право, зазначаю, про це говорити, тому що я у 94-му році вчинив саме так... враховуючи ситуацію, яка тоді складалася в Україні", - сказав перший Президент. Він нагадав, що і тоді, у 1994 році, як і сьогодні, юридично можна було провести дострокові вибори Президента або оголосивши йому імпічмент, або з його доброї волі. "Я пішов тоді з доброї волі, тому що я був переконаний: якщо я не зроблю цей крок, країна буде розхитана до неможливості", - зауважив Кравчук.

Він не виключив, що "знервований депутатський корпус", який пройде до наступного парламенту, оголосить імпічмент Президентові. При цьому він зауважив, що різні політичні сили можуть об"єднатися для того, щоб усунути з посади людину, яка не дає можливості працювати Верховній Раді.

На думку Кравчука, одночасні вибори дозволять виборцям визначитися з приводу підтримки політичної сили і кандидатури на посаду Президента, виходячи з розуміння, що їм доведеться працювати разом. "Якщо сьогодні Президент не може порозумітися з політичними гравцями, які будуть і в наступній Раді, то чому ми маємо вірити, що він знайде з ними спільну мову після дочасних виборів. Буде все як у пісні: "Все з початку", - сказав Кравчук.

Він закликав Ющенка відкинути амбіції і прийняти рішення про дострокові президентські вибори. "Якщо керуватися інтересами країни і її майбутнім, то нічого складного тут немає (ухвалити рішення про дострокові президентські вибори – ред.), а якщо керуватися власними амбіціями або амбіціями корпоративними тих сил, які оточують крісло посадове, – то це справді важко", - констатував Кравчук.

Президент України оголосив про припинення повноважень ВР 6-го скликання і призначив позачергові парламентські вибори на 7 грудня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук закликає Ющенка взяти з нього приклад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути