вівторок, 22 серпня 2017 15:06

Кравчук пояснив, чому декомунізація затягнулася

Кравчук пояснив, чому декомунізація затягнулася
На початку незалежності в Україні все було "комунізовано", - каже перший президент Леонід Кравчук. Фото: відкриті джерела

На початку незалежності України не було можливості провести декомунізацію. Причиною тому стали комуністи, які становили як вагому частку населення, так і українського парламенту.

Про це заявив перший президент Леонід Кравчук виданню "Факты и комментарии".

"У тій Україні, де в грудні 1991 року мене обрали президентом, було 3,5 мільйона комуністів, 1,5 мільйона військових і 165 ядерних ракет стратегічного призначення. Церква та релігія практично були відсутніми – духовною основою країни була комуністична ідеологія. Все життя республіки будувалося на принципах, які розробляла для народу Комуністична партія Радянського Союзу. Все було "комунізовано", мілітаризовано і підпорядковано ідеї побудови комуністичного суспільства. Такі поняття, як свобода, демократія і права людини, нам були незнайомі", – сказав він.

"До речі, будучи членом політбюро ЦК КПРС, секретарем ЦК Компартії України, членом ЦК КПРС, я став єдиним президентом, який видав указ про заборону Компартії. Але потім через прокуратуру, через суди їм вдалося скасувати це рішення і продовжити своє існування. З комуністами почали загравати. І догралися", - додав Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Была бы страна родная, и нету других забот" - Кравчук зробив розгромну заяву про Росію

Із 2015 року в Україні триває декомунізація. За її результатами перейменували понад 51 тис. вулиць та 987 населених пунктів, демонтували понад 2 тис. пам'ятників, із яких 1 320 "ленінів".

Зараз ви читаєте новину «Кравчук пояснив, чому декомунізація затягнулася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути