четвер, 03 червня 2010 09:15

Кравчук не хоче, щоб Табачник ліз до історії

Кравчук не хоче, щоб Табачник ліз до історії

Колишній президент України Леонід Кравчук (1991-1994 роки) виступив проти створення спільного українсько-російського посібника з історії.

Про це він заявив напередодні ввечері в ефірі "5 каналу", коментуючи відповідну ініціативу міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

"Мене і моїх дітей позбавляють права знати свою історію. Моїх дітей, внуків і правнуків хочуть зробити манкуртами", - обурився він.

Кравчук запитав у Табачника, хто буде в підручник вносити теоретичні положення про Голодомор в Україні.

"Якщо все буде згідно із законом, то закон тлумачить, що це не просто трагедія, а геноцид. Значить з української сторони треба внести таке тлумачення, яке велить закон. Однак я переконаний, щоб буде внесене інше тлумачення - що це просто трагедія", - наголосив екс-президент.

Це не просто трагедія, а геноцид

На його думку, знайдуться люди, які це запишуть, адже знайшлись такі у Ющенка.

"Видаючи підручник для 5-го класу з історії, президента Кучму взагалі не згадали. Хоч він 10 років був главою держави. Про Кравчука сказали, що у 91-у році відбулися вибори і обрали його. Вже просто не могли не назвати, тому що виникло б запитання "а де ж взялася ця незалежна держава?". Ось так у нас пишуться підручники з історії. Існує страшенна небезпека", - підкреслив Кравчук.

За його словами, у Росії і України є спільні точки, тому нехай про це пишуть історики і науковці.

"Але чому влада, зокрема, Міносвіти, втручається у це? Це виходить за межі здорового глузду. Не може державний діяч займатись історією, бо завжди буде відстоювати інтереси певної політичної сили і особисті переконання", - додав Кравчук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кравчук не хоче, щоб Табачник ліз до історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути