субота, 15 травня 2010 17:52

"Регіонали" обіцяють чесно написати історію України

"Регіонали" обіцяють чесно написати історію України
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що до спільного навчального посібника для вчителів історії, що підготують Україна і Росія, буде включений розділ про "помаранчеву" революцію. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я думаю, там обов'язково буде розділ про події, які відбувалися взимку 2004-2005 року. З моєї точки зору, це була не революція, а певні дії в рамках проекту, який проводився іншими європейськими країнами. Хай мене хтось спробує переконати в протилежному", - зауважив депутат.

За словами Єфремова, віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв запевнив, що підручники по історії розвитку України будуть писати українські спеціалісти і вчені. "Нам не потрібно, щоб вони писались чи то в Канаді, чи то в інших країнах. У нас є свої спеціалісти, які можуть оцінити історичні події, що відбувалися на нашій землі", - пояснив він.

"Регіонал" не вважає правильним те, що останні п'ять років підручники з історії України готували в Канаді. "За останні п'ять років нашу історію намагались переписати. Я не думаю, що це принесло якусь користь тим людям, які це робили", - наголосив Єфремов.

Нагадаємо, Україна і РФ до кінця 2010 року підготують спільний навчальний посібник для вчителів історії. Про це міністр освіти і науки України Дмитро Табачник сказав під час відеомосту Київ-Москва.

"У нас є цікаві напрацювання щодо створення спільного навчального посібника для вчителів історії і суспільствознавства. У нас досить різні програми і я розумію, що це вельми маніловська ідея створити спільний підручник, тому ми розпочнемо з навчального посібника для вчителів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" обіцяють чесно написати історію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути