понеділок, 10 травня 2010 10:56

Табачник є честю і совістю української інтелігенції - російський депутат

Табачник є честю і совістю української інтелігенції - російський депутат

Депутат Державної думи Росії, член Політичного комітету ПАРЄ, член Російської делегації в ПАРЄ і за сумісництвом російських політолог Сергій Марков вимагає, щоб Україна змінила шкільні підручники історії, бо на його думку, "вони сфальсифіковані".

Про це він заявив у неділю у Севастополі за підсумками засідання регіонального відділення ГО "Центр соціально-консервативної політики" на тему "Роль великої Перемоги в історії братніх народів СРСР".

"Ми вимагаємо від уряду України зміни шкільних підручників! Мова не може йти про те, що це - внутрішня справа України. Ми не дозволимо, щоб через ці підручники на нас, росіян, нацьковували ненависть молодого покоління", - закликав Марков.

Росіянин вимагав, щоб "підручники відповідали історичній правді".

"Ми - європейці. А ті, хто писав ці підручники - Вакарчук, ющенки - вони антіевропейці" Підручники історії України не є внутрішньою справою України, оскільки в нинішній їх трактуванні вони розпалюють ненависть до Росії і до всього російського", - сказав депутат.

Депутат вважає, що нинішні підручники вчать українців ненавидіти його особисто, і готують країну до конфлікту.

"Ми підтримуємо нинішнього міністра освіти України Дмитра Табачника, який є, я б сказав, честю і совістю української інтелігенції", - розповів Марков.

Наприкінці парламентарій закликав Росію і Україну знову об'єднатися заради Перемоги.

"Продовженням справи Великої Перемоги стане об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", об'єднання авіабудування. Тільки великі корпорації можуть бути ефективними в цьому глобальному світі ".

Українська правда, Журнал

Зараз ви читаєте новину «Табачник є честю і совістю української інтелігенції - російський депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

154

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути