вівторок, 10 червня 2008 11:54

КПУ не піде в коаліцію з БЮТ або НУ-НС

Участь Компартії "в подібному формуванні" абсолютно неможлива. Про це повідомив народний депутат України від КПУ Олександр Голуб.

"Не знаю, чи була пропозиція від Партії регіонів у разі розвалу союзу БЮТ і НУ-НС створити широку коаліцію. Мені важко відповісти, я не був на таких переговорах. Але у нас є достатньо чітка позиція - КПУ не може бути в одній коаліції, якщо в ній буде БЮТ або НУ-НС", - заявив політик.

За його словами, участь Компартії "в подібному формуванні" абсолютно неможлива.

"Що стосується ідеологічної сфери, ми ніколи не станемо на одну платформу з націоналістичними та відверто, в цілому ряду, профашистськими позиціями. Ми ніколи не станемо на сторону тих людей, які обслуговують інтереси транснаціональних іноземних компаній, а не інтереси вітчизняного виробника. Ми ніколи не погодимося стати на позицію тих політичних сил, які пропагують вступ України до НАТО та негативного ставлення до Російської Федерації", - підкреслив Голуб.

Політик не виключає, що фракції БЮТ і НУ-НС, щоб зберегти коаліцію, можуть піти на порушення чинної Конституції та регламенту:

"Вони просто запросять деяких депутатів, наприклад, із фракції Блоку Литвина або ще звідкись. Я такого варіанту не виключаю. Або частково "Наша Україна" увійде до складу нової коаліції, і Президент на це закриє очі, тому що абсолютно очевидно, що в цьому випадку ця коаліція відстоюватиме інтереси Ющенка", пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «КПУ не піде в коаліцію з БЮТ або НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути