пʼятниця, 15 квітня 2011 18:17

Кожен п'ятий житель Півдня і Донбасу підтримає новий Майдан

Кожен п'ятий житель Півдня і Донбасу підтримає новий Майдан

Якщо найближчим часом у Києві знову збереться Майдан, то 36% українців підтримають його, 47% - ні, 17% - не змогли визначитися з цього приводу. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Найбільше новий Майдан готові підтримати жителі Заходу, Півночі і Центру. Крім того, новий Майдан може підтримати майже кожен п'ятий житель Півдня і Донбасу.

Відносна більшість опитаних - 39% - вважають, що для того, щоб Майдан був успішним, для його організації та керівництва потрібно залучати когось з політиків. 34% - вважають, що люди здатні організувати протести власними зусиллями і обійтися без політичних лідерів. Ще 27% - не змогли визначитися з відповіддю на це питання.

Серед респондентів, які підтримують організацію нового Майдану, 53% хотіли б покладатися в його організації на кого з політиків, 37% - на себе і 10% - не визначилися на кого саме.

Серед тих громадян, які підтримують новий Майдан, 38% вважають, що його очолити може Юлія Тимошенко, 20% - Арсеній Яценюк, 15% - Олег Тягнибок, 14% - Віталій Кличко, 8% - Анатолій Гриценко, 8% - інші політики. Разом з тим, 13% відповіли, що жоден з політиків не може очолити новий Майдан, 16% - не визначилися.

Відносна більшість опитаних - 47% - з тих, які підтримують новий Майдан, вказали, що у разі якщо вони стануть його безпосередніми учасниками, будуть протестувати стільки, скільки потрібно, щоб поставлені вимоги були виконані. 5% опитаних заявили, що готові стояти близько місяця, 8% - близько тижня. Разом з тим кожен п'ятий буде брати участь у Майдані день або кілька днів.

Опитування проводилося 30 березня - 9 квітня 2011 Березень 2011 року серед 2000 респондентів у віці від 18 років методом особистого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%.

Нагадаємо, у 32% українців нинішня українська влада викликає роздратування.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий житель Півдня і Донбасу підтримає новий Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути