середа, 20 жовтня 2010 08:13

Костенко вважає, що митрополиту -"регіоналу" не місце у облраді

Костенко вважає, що митрополиту -"регіоналу" не місце у облраді

Народний депутат Юрій Костенко заявив, що негативно ставиться до того, що у списках кандидатів у депутати присутні священнослужителі.

Про це він заявив у ефірі "5 каналу".

"Церква, навпаки, повинна давати людям альтернативу від політики, яка несе розбрат, суперечки, зло, Давати якусь духовну перспективу. Якщо церква активно піде у політику, то люди будуть шукати щось інше. Я пам'ятаю, як у першому скликані Верховної Ради ще УРСР Агафангел голосував проти всіх державницьких рішень, в тому числі проти незалежності. Тому сподіватись зараз на щось інше не доводиться. Принаймні це стосується конфесії, яка не визнає право України на свою незалежну церкву. У російському законодавстві заборонено священикам брати участь у виборах. А от російська церква в Україні дуже активно бере участь у політичному житті. Той же візит патріарха Кирила мав політичний характер", - зазначив нардеп.

Лідер УНП також вважає, що арешт екс-міністра економіки Богдана Данилишина може мати політичний підтекст.

"До тих пір, поки не буде рішення суду, я відмовляюсь від будь-яких ярликів. Але впадає в очі велика кількість заарештованих людей, пов'язаних з опозицією. Міжнародний аудит уряду Тимошенко також розчарував. Там не знайшлось тих вкрадених мільярдів. Тому неприємно, коли міністра економіки, який не так давно був у центрі уваги, сьогодні звинувачують у злодійстві. Тому вважаю, лише після суду можна буде говорити про причетність чи непричетність Данилишина", - переконаний нардеп.

Також Костенко заявив, що його політична сила не відмовиться від участі у виборах до місцевих рад на знак протесту проти тиску влади та фальсифікацій.

"Ми будемо оцінювати хід голосування 31 жовтня. Але вже сьогодні багатьох наших кандидатів змушують або зніматись з виборів, або йти від партії влади. Як приклад - наш кандидат у мери міста Лебедина буде зніматись з перегонів за надуманими мотивами. УНП має можливість сформувати свою політичну позициію. Після отримання результів виборів і оцінок наших спостерігачів будемо робити свої висновки", - наголосив Костенко.

Як повідомлялося, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив список Партії регіонів на виборах Одеської облради. Він буде балотуватися до облради за мажоритарною системою.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Костенко вважає, що митрополиту -"регіоналу" не місце у облраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути