вівторок, 19 жовтня 2010 20:12

БЮТ: Затримання Данилишина - це полювання на відьом

БЮТ: Затримання Данилишина - це полювання на відьом
Затримання екс-міністра економіки України Богдана Данилишина - це продовження курсу діючої влади на здійснення репресій проти політичних опонентів, заявляють у Блоці Юлії Тимошенко.

"Влада знову продемонструвала, що вона здатна боротися з опозицією тільки силовими методами. У той час як бездарна політика уряду руйнує економіку країни, влада займається полюванням на відьом", - наголошується в заяві, поширеній прес-службою БЮТ у вівторок.

"Янукович всупереч своїм власним заявам про цінності демократії перетворив Україну на поліцейську державу", - підкреслюють у БЮТ.

Крім того, БЮТ закликав владу до чесної політичної боротьби.

Як повідомлялося, у вівторок Генеральна прокуратура України розпочала процедуру екстрадиції Б. Данилишина, затриманого в Чехії.

"Ми почали процедуру екстрадиції, відправивши відповідні документи нашим колегам в Чехії", - повідомив журналістам у вівторок у Києві заступник генпрокурора України Євген Блажівський.

При цьому він не став прогнозувати, як скоро екс-міністр буде доставлений в Україну, оскільки це залежить не стільки від української, скільки від чеської сторони.

Б. Данилишина, який перебував у міжнародному розшуку, затримали на території Чехії у вівторок. Він звинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Б. Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі. У результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн.

У серпні 2010 року Б. Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Затримання Данилишина - це полювання на відьом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути