Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2019 10:13

Корупція, олігархи та ЄС: чого США чекають від Зеленського

Корупція, олігархи та ЄС: чого США чекають від Зеленського
"Ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого Дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада і про наші досягнення у двосторонній співпраці", — Волкер. ФОТО: УНІАН

США чекають від президента Володимира Зеленського відданість реформам, боротьби з корупцією, продовження деолігархізації та зближення з ЄС і НАТО.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" розповів спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

"Ми також високо цінуємо заяви про те, що Україна буде виконувати свою частину зобов'язань для досягнення миру. Ми дуже все це підтримуємо", — зазначив він.

За словами Волкера, у Зеленського "не було можливості" втілювати свої ініціативи, адже Рада з монобільшістю "Слуги народу" ще не почала роботу.

"Думаю, це станеться вже найближчого тижня. І тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем'єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив. І ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого Дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада і про наші досягнення у двосторонній співпраці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер: США готові до діалогу з Україною

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер сподівається, що обмін ув'язненими між Україною і Росією справді відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «Корупція, олігархи та ЄС: чого США чекають від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути