четвер, 27 грудня 2018 13:26

Корупція - це наслідок неконституційно широких повноважень чиновників - Тарута

Корупція - це наслідок неконституційно широких повноважень чиновників - Тарута
Народний депутат, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що існує 343 законодавчих норми, які не належать до повноважень президента, але які гарант узурпував. Тому необхідно змінити інститут президентства. Фото: Радіо Свобода

Корупція є наслідком неефективної системи державного управління в Україні, де у чиновників колосальні повноваження.

З такою заявою в ефірі телеканалу ЕспрессоTV виступив народний депутат, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Корупція в Україні - наслідок неефективного держуправління і колосальних повноважень чиновників, які часто неконституційні. Я подав проект закону до Верховної Ради. Запропонував обмежити неконституційні повноваження президента. На сьогоднішній день є 343 законодавчих норми, які не належать до повноважень президента, але які гарант узурпував. Необхідно змінити інститут президентства. Країні потрібна парламентська республіка", - пояснив політик і розповів про свої законодавчі пропозиції щодо обмеження повноважень топ-чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні досі немає демократії - Полочанінов

"Спільно c народними депутатами я подав розроблений низкою кращих експертів у сфері конституційного права законопроект №3781, яким пропонується приймати Конституцію не в парламенті, адже парламент не представляє збалансовано усі регіони України. Основний закон пропонується приймати на Конституційних зборах з представниками від усіх територіальних громад, які не є ні політиками, ні чиновниками", - додав лідер "Основи".

За словами Тарути, розроблений проект такої народної Конституції повинен пройти всенародне обговорення, після чого повинен бути прийнятий на всеукраїнському референдумі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія "Основа" пропонує програму "5 кроків до компромісу" - Тарута

Партія "Основа" пропонує таку архітектуру системи влади, де президент - це арбітр для інших гілок влади і гарант Конституції, обраний народом на загальних виборах. Президент повинен відповідати за суверенітет і безпеку країни, вважають в політичній силі.

Зараз ви читаєте новину «Корупція - це наслідок неконституційно широких повноважень чиновників - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути