субота, 05 вересня 2009 12:19

Кортеж Тимошенко вдарив машину ДАІ

 

Як стало відомо "Сегодня", минулої п"ятниці о 9.50 ранку кортеж прем"єра Юлії Тимошенко з 5 машин потрапив в аварію на Дніпровському спуску, на його нижньому відрізку (приблизно там же, де в 2002 році потрапила в ДТП і отримала струс мозку сама Ю.В.Т.). Кортеж (без особи, що охороняється, тобто Тимошенко) мчався на високій швидкості з боку Набережного шосе і повернув вгору по Дніпровському спуску. Попереду йшла, як і належить, машина супроводу ДАІ. Причому у неї були включені мигалки червоного кольору (про це заявив начальник ДДАІ МВС України генерал Сергій Коломієць). Зверху спускався БМВ-"трійка".

За версією ДАІ, водій цієї машини порушив правила, бо вони наказують будь-якому транспортному засобу в такій ситуації (з червоними мигалками) зупинитися (якщо включені сині - треба притиснутися до бордюру і пропустити машину з мигалками, зменшивши швидкість). До того ж водій БМВ ще і маневрував. У результаті, продовжив Сергій Коломієць, водій БМВ створив аварійну ситуацію, співробітник ДАІ в передній машині супроводу почав гальмувати, щоб уникнути зіткнення. Тут даішну машину і ударив "Мерседес" прем"єра (причому за кермом був той же водій Тимошенко, що і в 2002 році). Співробітник ДАІ отримав травми і потрапив в госпіталь. Щодо водія БМВ складений протокол за порушення ПДР. Неофіційно говорять, що водій Тимошенко просто проґавив гальмування машини супроводу, тому і стався удар.

На сайті "Українська правда" з"явилися повідомлення, що БМВ рухався не в зустрічному, а в попутному напрямі, але генерал Коломієць це спростував. Також джерело "Сегодня" в ДАІ спростувало повідомлення про те, нібито машини супроводу кортежу, де немає особи, що охороняється, не повинні включати мигалки. Нібито цей момент ніяк не прописаний в регламентуючих документах і все, мовляв, вирішує начальник особистої охорони. Проте в УДОУ цю інформацію не підтвердили, заявивши: якщо кортеж без особи, що охороняється, то він рухається на загальних підставах і мигалки не включаються. "А якщо включаються без потреби, то ми за це караємо", - сказав один з керівників УДОУ.

У той же час, згідно з інформацією "Української правди", водій БМВ завчасно попередив про маневр знаками повороту, проте на них не встиг зреагувати кортеж, оскільки їхав зі скаженою швидкістю. Зі спробами зробити його "крайнім" водій не погодився і нібито звернувся в міліцію із заявою, намагаючись опротестувати свою провину. Щоправда, інформацію про цю заяву вчора ані в столичному главку, ані в Печерському, ані в Подольському райуправліннях міліції Києва не підтвердили. У прес-службах взагалі про інцидент не чули. У Кабміні і БЮТ цю інформацію ніяк не коментують.

Зараз ви читаєте новину «Кортеж Тимошенко вдарив машину ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути