Ексклюзиви
субота, 28 березня 2020 20:27

Коронавірус показав справжнє обличчя політичної "еліти" - Портников

Коронавірус показав справжнє обличчя політичної "еліти" - Портников
В той час, як у світі більшість знаменитостей розповідають про коронавірус, українська "еліта" відмовчується про діагнози, каже Віталій Портников. Фото: Reuters

Більшість тих, кого в Україні відносять до політичної і бізнес-еліти, не відповідальні перед суспільством. Це особливо проявилося у період епідеміологічної ситуації із коронавірусом.

Про це сказав публіцист Віталій Портников.

"Дуже дивно, що люди їздили туди (за кордон, куророти. - Gazeta.ua), де вже була реальна епідеміологічна небезпека. Навіть не перевіряючи інформацію, що саме гірсько-лижні курорти вже були віднесені лікарями до центрів епідемії. І те, що ці люди вважають, що вони не можуть нічим таким захворіти, це теж дуже дивне уявлення про себе.

Ми говоримо: ці люди - "громадяни світу". Вони не "громадяни світу". Вони просто у світ виїжджають відпочивати, розважатися. Але сам цей світ, до якого вони від'їжджають, він їх не дуже хвилює.

Більшість цих людей, тільки за винятком Шахова, взагалі відмовилися розповідати про свій діагноз. В той час, як більшість знаменитостей у всьому світі розповідають про це, закликають людей сидіти вдома, бачите - виявилися теж незахищеними.

Це серйозна проблема - те, що люди, які в нас вважаються представниками політичної і бізнесової еліти, їх велика частина, не вважають бути відповідальними перед суспільством.

Так Валерій Хорошковський в якомусь інтерв'ю сказав, що це особиста проблема його і його сім'ї", - зауважив Віталій Портников в ефірі телеканалу "Еспресо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус шириться: оновлені дані

Крім народного депутата Сергія Шахова, з повідомлень ЗМІ, коронавірусну інфекцію виявили у нардепа з ОПЗЖ Олександра Лукашева, "слуги народу" Руслана Горбенка, позафракційного Сергія Рудика, з підозрою на коронавірус потрапив до Олександрівської лікарні колишній голова СБУ і міністр фінансів Валерій Хорошковський.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус показав справжнє обличчя політичної "еліти" - Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути