середа, 31 жовтня 2012 21:30

Королевська та Стецьків не покинуть політику, Монтян створить партію - відомі люди розповіли, що робитимуть після поразки на виборах

Автор: Фото: zhitomir-online.com
  Наталія Королевська
Наталія Королевська

У ЦВК ще підраховують голоси. Але вже зараз є прізвища відомих людей, які не повернуться до Верховної Ради або ж просто туди не потраплять. Поза прохідним бар'єром лишилися депутати багатьох скликань, спікери політичних партій, мільйонери, спортсмени та актори. Що вони робитимуть після виборів, поцікавилася Gazeta.ua.

- Я зараз вся у судових розглядах. Так, визнаю, що у нас не 5 відсотків, і визнаю тут свою поразку, ми працюватимемо й далі. Ми провели свій паралельний екзит-пол, ми зафіксували 4 і 7 відсотка. Ми не складаємо рук, будемо працювати над помилками, попереду важка робота — підготовка до президентських виборів 2015 року, - каже лідер партії "Україна — Вперед" Наталія Королевська.

Автор: Фото: segodnya.ua
  Лілія Григорович
Лілія Григорович

Депутат від "Нашої України" Лілія Григорович під час виступу на парламенських слуханнях про стан суспільної моралі сказала, що вона не йде з політики, але обурюється постійними перебіжками депутатів із фракції до фракції. Свій виступ завершила цитатою Боба Марлі: "Якщо завоюєш світ і при цьому втратиш душу, то це нічого не варто". Після слухань пояснила журналістам, чому не пройшла до ВР.

- Бачте, я мала політичне заслання у Віктора Андрійовича, тому що мала сміливість говорити і думати так, як казали мої колеги, які вийшли. Публічно говорила, тому це було таке заслання у непрохідне місце в непрохідному списку, - розповіла вона.

В інтерв'ю Gazeta.ua Ліля Степанівна заявила, що їй є чим зайнятися.

- Я — політолог, спеціаліст у галузі медицини, кандидат філософських наук, я матиму, що робити.

Автор: Фото: politdengi.com.ua
  Тарас Стецьків
Тарас Стецьків

Тарас Стецьків був одним із провідників Помаранчевої революції, комендантом наметового містечка. Самовисувався на Львівщині і програв кандидатові від Об'єднаної опозиції Ігорю Васюнику.

- Займатимуся, чим займався раніше — політикою, - каже Стецьків. - Просто тепер це буде трудніше. Ми будемо займатися громадською роботою. Я хочу гратулювати місто Київ і Галичину, які не купилися на бренди і гречку. Незважаючи на те, що я програв 2 500 тисячі голосів, те, що не виграли люди, які ішли за підтримки крупних олігархів, показує, що люди хочуть голосувати за політичні сили, які мають програмні засади. Я цим людям щиро бажаю успіху, швидше за все, трьом опозиційним силам доведеться тримати кругову оборону. Я бажаю їм створити спільне опозиційне об'єднання. Тоді ми через рік зможемо отримати позитивний результат. Думаю, без вулиці тут не обійдеться. Ми будетем працювати над організацією людей у єдину спільноту, щоб максимально ефективно підготуватися до виборів президента.

До парламенту самовисувалася також Тетяна Монтян — адвокат УНА-УНСО у "справі 9 березня 2001 року", захищала Василя Цушка після його відставки з посади міністра внутрішніх справ. По її округу висувався також Тарас Чорновіл. Тетяна набрала на 3 тисячі більше. Але переміг у її 212-му столичному окрузі екс-глава київської міліції Віталій Ярема.

Автор: Фото: vydelka.com
  Тетяна Монтян
Тетяна Монтян

- Звичайно, я знала, що не пройду, - каже Монтян. - Просто мені треба акумулювати ресурс. Вибори, як і кохання, це не лише результат, але й процес. І в цьому процесі знаходяться нові можливості. Як кажуть даоси, навіть якщо ваші можливості обмежені, все одно дійте. Тільки через дію можуть зрости ваші можливості. Це моє кредо. Під час виборчої кампанії я познайомилася з неймовірною кількістю людей, помирилася з купою людей, із якими я довго і нудно воювала. Мене несподівано підтримала купа людей, із якими я конфліктувала. Наприклад, один депутат профільного комітету по ЖКГ від Об'єднаної опозиції побачив, кого висунула опозиція і сказав: "Матір Божа..." Хоча раніше ми з ним лаялися до такого ступеня, що на профільному комітеті люди питали: "А Таня сьогодні прийде?" Коли їм казали, що так, відповідали: "Треба прийти поржать". Редактор "Української правди" Олена Притула дала гроші на мою виборчу кампанію, хоча до цього часу дуже сильно мене критикувала. Так що все нормально. Зараз планую привести в порядок дім, бо там срач, бардак і дурдом, і поїхати з книжкою Елінор Остром "Керування спільним" по обласних центрах. Я її переклала і презентувала на "Книжковому Арсеналі", у Києво-Могилянці та в книгарні на Пушкінській. Люди з регіонів просять побувати і у них.

Також я не збираюся кидати політику. Ми з командою йдемо в Київраду та створюємо партію "Конгрес Прямої Демократії".

До Верховної Ради не потрапили також мільярдер, чоловік співачки Асії Ахат, власник "Фуршету" Ігор Баленко, актор Остап Ступка, спортсмен Андрій Шевченко, політики Василь Горбаль, Олександр Мороз, Святослав Піскун, Валентина Семенюк-Самсоненко, Віктор Ющенко та Андрій Шкіль.

Зараз ви читаєте новину «Королевська та Стецьків не покинуть політику, Монтян створить партію - відомі люди розповіли, що робитимуть після поразки на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути