пʼятниця, 03 вересня 2010 11:26

Королевська розкритикувала Податковий кодекс

Королевська розкритикувала Податковий кодекс
Так зване всенародне обговорення Податкового кодексу перетворилося на профанацію, влада не чує підприємців.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська.

На думку голови профільного парламентського комітету, всенародне обговорення Податкового кодексу перетворилося на формальний захід, на якому виступають, в основному, представники податкової адміністрації і Мінфіну, а підприємців використовують у ролі статистів.

"До нас звертаються бізнесмени, які на "круглих столах" намагалися донести до представників влади свої пропозиції з поліпшення проекту Податкового кодексу, але їх навіть не захотіли слухати, – заявила Королевська. – Так зване всенародне обговорення Податкового кодексу перетворилося на профанацію – влада не чує підприємців".

Королевська підкреслила, що досі не зрозуміло, який саме документ обговорюється.

"Навіть спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що Податкового кодексу не існує, і він не розуміє, який документ зараз обговорюється", – сказала Королевська.

"Як же у цьому розібратися підприємцям, бізнесменам, керівникам підприємств, які платять податки і повинні планувати свої бюджети на найближчі місяці?", - питає депутат.

Голова комітету Верховної Ради вважає, що нескінченно вносити зміни і доповнення до спочатку погано підготовленого документу – це даремна праця.

"Тому разом із Миколою Катеринчуком ми внесли проект постанови, в якому пропонується відмінити рішення про ухвалення в першому читанні цього варіанту Податкового кодексу. Таким чином ми зможемо добитися від уряду внесення нового документа, який повинен буде пройти повну процедуру обговорення народними депутатами", – підкреслила Королевська.

"Поки Податковий кодекс писатимуть представники фіскальних органів, ігноруючи думку підприємців, прогресивного документа Україна не одержить", - переконана голова Комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва.

17 червня ц.р. Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект Податкового кодексу України, внесений на розгляд парламенту Кабінетом міністрів.

УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Королевська розкритикувала Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути