середа, 30 січня 2013 09:49

Корчинський пояснив, чому ініціатива засекретити конфіденційну інформацію є невдалою

Корчинський пояснив, чому ініціатива засекретити конфіденційну інформацію є невдалою
Фото: ia-prometei.org.ua

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що ініціатива "регіоналки" Олени Бондаренко засекретити конфіденційну інформацію є невдалою.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Вони це запропонували, аби посадові особи мали можливість не ділитися такою інформацією", - переконаний громадський діяч.

Окрім того, він додав, що "щодо всіх інших засекречення не є можливим, позаяк існують реєстри, і за дуже скромну суму ви можете скористатися міліцейської базою даних, та з'ясувати про особистість все, що завгодно".

"В тому числі і ту інформацію, яка уже зараз за існуючими законами є не можливою для поширення", - додав Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак зустрінеться 1 лютого з усіма головами фракцій

Говорячи про наслідки можливого введення такої ініціативи, він сказав: "Якщо ця ініціатива буде прийнята, то це буде означати, що начальство не буде ділитися інформацією про свою національність, дату та місце народження, стать, вік і тому подібне".

Нагадаємо, "регіоналка" Олена Бондаренко зареєструвала у Верховній Раді проект закону про внесення змін до статей 8 і 11 Закону України "Про інформацію" щодо мови інформації та інформації про фізичну особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

Цим законопроектом зокрема передбачено що не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини.

До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження.

Зараз ви читаєте новину «Корчинський пояснив, чому ініціатива засекретити конфіденційну інформацію є невдалою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути