понеділок, 23 квітня 2012 12:54

Корчинський назвав урядовців "баригами", які "крадуть, як дихають"

Корчинський назвав урядовців "баригами", які "крадуть, як дихають"
Дмитро Корчинський: щоб урядовці не робили, в результаті це буде крадіжка. Фото: ukranews.com

Члени уряду беруть матеріальну допомогу, бо для них це інстинкт: "вони крадуть, як дихають".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Дмитро Корчинський.

"Це інстинкт. Це сакралізація грошей. Ви там можете викинути і ні на що 50 гривень, а барига буде завжди душитися, щоб заощадити 50 гривень. У нього може бути і 5 мільйонів, але за 50 гривень він удавиться. Вони ж всі бариги, і вони будуть брати цю матеріальну допомогу і все, що погано лежить", - наголосив він.

Говорячи про те, що в Азарова вже пояснили, що матеріальну допомогу він витратив на благодійність, Корчинський зазначив: "Якщо він говорить, що займається благодійністю, то певно займається. Правда, через політику свого уряду він у людей відбирає мільярди, а дає 40 тисяч гривень матеріальної допомоги комусь. Хай буде хоч так".

"Це екзистенція цих людей. Вони навіть якщо і захочуть зробити щось хороше — все одно вкрадуть. Вони крадуть, як дихають. Коли ви просто дихаєте, то вони в момент дихання все одно привласнюють якусь долю народного добра", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'я голови Державної податкової служби за рік заробила 21 мільйон

"Щоб вони не робили, щоб вони не збиралися робити хорошого, то все одно по результату це буде крадіжка", - переконаний політик.

На думку Корчинського, чиновники не замислюються, що оприлюднення декларації та отримання матеріальної допомоги може викликати роздратування у суспільстві.

"Для Азарова 40 тисяч, то як для вас 40 копійок. Це непомітні речі. Крім того, ніхто декларацію власноруч не заповнює. Це доручається якимось помічникам, бухгалтерам. Матеріальна допомога спочатку береться, а потім виявляється, що це треба задекларувати", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заробив 750 тисяч, 14,5 млн тримає в банку - декларація про доходи

Нагадаємо, що за оприлюдненою декларацією за 2011 рік, премєр Микола Азаров отримав дохід у 837 264,01 гривні, серед яких 40 620 гривень - це матеріальна допомога. У голови уряду одразу повідомили, що ці 40 тисяч він витратив на благодійність.

Для Азарова це не питання піару, а питання співстраждання і совісті, зазначили у прес-службі.

Водночас, у декларації міністра фінансів Юрія Колобова, загальна сума в якій - 1 511 080 гривень доходів, розмір матеріальної допомоги склав 78 223 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Корчинський назвав урядовців "баригами", які "крадуть, як дихають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути