пʼятниця, 13 липня 2012 15:44

Конституційний Суд вчинив злочин проти демократії - Томенко

Конституційний Суд вчинив злочин проти демократії - Томенко
Микола Томенко каже, рішення КС абсурдне. Фото: education.ua

Опозиція вважає рішення Конституційного Суду щодо визнання недемократичним голосування за кандидатуру спікера бюлетенями абсурдним.

Про це під час прес-конференції сказав віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, коментуючи вчорашнє рішення КС щодо того, що голосування під час  обирання та зняття спікера Верховної Ради бюлетенями не є конституційним.

"Голова Конституційного Суду Головін каже, що народ хоче, щоб все було відкрито, тобто проводили все без бюлетенів. В мене питання, а що робити із секретаріатом міськрад, головами районних рад, головами обласних рад? Вони ж всі  обираються бюлетенями для того, щоб застерегти демократію. Що робити із цими нашими громадянами-виборцями? Що робити із Конституцією, що робити із парламентом? , - сказав Томенко.

За словами віце-спікера, більш абсурдним рішення Конституційного Суду було лише тільки коли Кучмі дали другий термін і назвали першим.

"Визнання таємного голосування бюлетенями неконституційним — це недемократичний злочин. В даному випадку ми як опозиція говоримо про те, що створений небезпечний прецедент. Конституційний Суд, який до речі не має регламенту, за півтора дня  приймає рішення або зачитує рішення, яке йому написали у адміністрації президента, де визнає базову цінність демократії, бо таємне голосування є базовою цінністю демократії, що це не демократія. Тепер треба щоб 50 людей натиснули кнопки і це буде демократія. Ми вважаємо таке рішення абсурдним", - додав він.

Томенко зазначив, що це рішення Конституційного Суду оскаржувати ніде, бо цей суд є найвищою інстанцією.

"Факт залишається фактом, що парламент — це передвиборчий штаб Партії регіонів. Якось апелювати і сподіватися в цьому скликанні на адекватні рішення не можна. Будемо сподіватися на те, щоб ще дурніших рішень не прийняли", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний Суд вчинив злочин проти демократії - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути