вівторок, 12 жовтня 2010 14:06

Конституційний Суд порівняли з пропащою жінкою

Конституційний Суд порівняли з пропащою жінкою

Конституційний Суд України демонструє логіку пропащої жінки.

Про це Gazeta.ua заявив політолог Віктор Небоженко, коментуючи рішення КСУ щодо дозволу народним депутатам та суддям займатися викладацькою та деякими іншими формами некомерційною діяльності в робочий час.

"Якщо жінка вперше віддалася за гроші, вийшла на панель, то від неї дуже важко очікувати. після цього порядної поведінки. Вона продовжує свій шлях. Її підштовхує суспільство і ті, хто її звабив. Так само з нашим Конституційним судом. Два рази вони зробили гріхопадіння. Перший раз, коли визнали "тушок" повноцінними депутатами. Другий – коли самі відмінили реформу, на основі якої діяли п'ять років. Це було наступне по логіці рішення, яке винесено за принципом "чего изволите", - зазначив він.

За словами експерта, авторитарний режим особистої влади Віктора Януковича вимагає, щоб політики не існувало.

"У розвинутих західних країнах є жорстке сильне конституційне і правове розділення між владою і бізнесом. В Україні навпаки. Після появи єдиної сили ті, хто будуть у оновленій Партії регіонів, матимуть право займатися бізнесом. Для цього потрібна певна легітимна база. Для цього приймаються зміни до закону, які дозволяють членам Партії регіонів займатися тим, заради чого вони захопили владу – бізнесом", - зауважив Небоженко.

"Судді юридичними засобами будуть обслуговувати політичні і економічні рішення єдиної партії. Для цього їм дозволяється трохи "розпусти", щоб вони краще розуміли свої функції", - додав політолог.

Нагадаємо, що Конституційний Суд 12 жовтня дозволив нардепам займатися викладацькою та іншою некомерційною діяльністю у робочий час.

Цим же рішенням було скасовано перевірки родин претендентів на держслужбу.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний Суд порівняли з пропащою жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути