пʼятниця, 16 травня 2014 10:40

Конституційний суд офіційно підтвердив, що нового президента оберуть на 5 років

Конституційний суд офіційно підтвердив, що нового президента оберуть на 5 років
Фото: zakarpattya.net.ua

Конституційний суд України (КСУ) оприлюднив рішення, згідно з яким президент України, обраний на дострокових виборах 25 травня, матиме повноваження строком на 5 років.

Таке рішення оголосив голова КСУ Юрій Баулін, передає РБК- Україна.

"Положення частини 1, 5 статті 103 Конституції України необхідно розуміти так, що президент України обирається громадянами України на позачергових і на чергових виборах строком на 5 років", - заявив Баулін

За його словами, вивчивши матеріали справи, Конституційний Суд дійшов висновку, що закріплений у частині 1 статті 103 Основного закону України 5 -річний термін - єдиний конституційно встановлений термін, на який обирається президент України.

Баулін зазначив, що суд прийшов до висновку, що 5-річний термін однаково поширюється для президента України як на позачергових, так і чергових виборах.

Нагадаємо, що вчора про таке рішення було відомо на рівні джерел. Раніше низка депутатів звернулися до КС з проханням роз'яснити, на який термін буде обрано нового президента - на рік або не 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд офіційно підтвердив, що нового президента оберуть на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути