пʼятниця, 09 квітня 2010 20:37

Конституційний суд не захотів займатися Бандерою

Конституційний суд не захотів займатися Бандерою

Конституційний суд відмовив у відкритті провадження про конституційність указу екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

З відповідним запитом до КС 17 лютого звернулася Верховна рада Криму. Однак суд відмовився розглядати справу на підставі "невідповідності конституційного подання вимогам, передбаченим Конституцією та законом про КС".

Нагадаємо, 2 квітня Донецький окружний адміністративний суд відібрав у Бандери звання Героя. У рішенні суду було зазначено, що указ Ющенка був виданий з порушенням норм у зв"язку з тим, що Бандера ніколи не був громадянином України.

Наразі екс-президент зажадав у суду копію рішення, щоб підготувати відповідні документи та оскаржити його. На думку Ющенка, його рішення про присвоєння звань Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу не підлягають відкликанню, і поки своє слово у цьому питанні не скаже Конституційний суд, будь-які подібні спроби будуть незаконними.

Чинний президент Віктор Янукович під час візиту до Москви на початку березня пообіцяв "розібратися" з указами свого попередника щодо героїзації лідерів націоналістів, але поки що жодних конкретних кроків у цьому напрямку він не зробив.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд не захотів займатися Бандерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути