Ексклюзиви
понеділок, 05 квітня 2010 17:48

Ющенко віддав Бандеру на розтерзання - заступник голови КУН

Ющенко віддав Бандеру на розтерзання - заступник голови КУН

Заступник голови Конгресу Українських Націоналістів Марія Олійник прокоментувала рішення Донецького окружного адмінсуду, який визнав незаконним присвоєння Степанові Бандері звання Героя України.

"Це політично заангажоване рішення. Ющенко умив руки, а Янукович дістав можливість виконати обіцянку, дану в Москві. Якщо слідувати за такою логікою, половину Героїв України потрібно позбавляти цього звання, включаючи поета Василя Стуса, композитора Володимира Івасюка - усіх, хто помер до 1992 року і не був громадянином України.

Доведеться позбавляти звань героїв i тих антифашистів-підпільників, яких нагороджував Леонід Кучма. Ющенко і його команда поступили, як команда Понтія Пiлата, яка вiддала Ісуса на розтерзання. Від відповідача ніхто не з"явився до суду", - сказала Олійник в коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

2 квiтня Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним та скасував указ Віктора Ющенка про посмертне присвоєння Степану Бандері звання "Героя України". Позов подав донецький адвокат Володимир Оленцевич. Його головний аргумент: Бандера не був громадянином України.

Державний орден "Героя України" зберігається в онука - Степана Бандери-молодшого, який живе в Канаді. Його викликали повісткою в суд. Він попросив відкласти засідання у справi дiда на три місяці. Суд відмовив, оскільки за законом має два місяці на розгляд.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко віддав Бандеру на розтерзання - заступник голови КУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

342

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути