четвер, 28 червня 2012 13:41

Конституційна асамблея хоче перезаснувати українську державу за зразком Росії - нардеп

Конституційна асамблея хоче перезаснувати українську державу за зразком Росії - нардеп
Іван Заєць вважає, що Конституційна асамблея несе загрозу Україні. Фото: old.unp.ua

Конституційна асамблея має на меті перезаснувати українську державу за зразком Росії. Про це на прес-конференції у Києві сказав народний депутата Іван Заєць.

"Сьогодні українська держава заснована на європейській традиції державотворення, як держава національного типу. Вона наповнена переважно українськими традиціями при гарантуванні прав національних меншин", - наголосив він і підкреслив, що наразі бажання влади змінити Конституцію є неправомірним.

Нардеп пояснив: "Оскільки наша влада сьогодні є механізмом у руках кремлівської влади, то сьогодні Конституційний процес я розглядаю як великий підпункт великого московського проекту зі знищення української держави".

За його словами, Україну просто знищити не можна.

"За 20 років Україна як національна держава укорінилася у суспільній свідомості і просто її знищити не можна. Тому треба знайти механізм, такий як створення нової Конституції і фактично відірвати від грунту цей народ і державу", - додав парламентар.

Заєць зазначив, що створення Конституційної асамблеї, яка має на меті реформувати Конституцію, несе загрози Україні як державі.

"Перша потенційна загроза – це загроза перезаснування української держави, відхід від української суті і наповнення її російською політичною традицією і культурою і та радянсько-комуністичною ментальністю, яку ми мали", - підкреслив він.

Друга потенційна загроза, яку несе діяльність Конституційної асамблеї, на думку нардепа, у тому, щоб реформувати владу та змінити форму державного правління.

"Ми сьогодні бачимо всі ознаки, як вибудовується політичний режим з так званим домінуючим гравцем. У Росії це називаєтьяс режимом "керованої демократії". Ми вже в Україні бачили кілька кроків у напрямку побудови цього режиму", - пояснив він.

Парламентар додав: "Третя потенційна загроза у тому, що будуть обмежені права і свободи людини та громадянина. Тому що влада втрачає сьогодні абсолютну підтримку людей і для того, щоб тримати їх у руках, вона може посилювати авторитарні і навіть тоталітарні тенденції".

Зараз ви читаєте новину «Конституційна асамблея хоче перезаснувати українську державу за зразком Росії - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути