четвер, 17 січня 2019 05:10

Конгрес заблокував виступ Трампа через "шатдаун"

Конгрес заблокував виступ Трампа через "шатдаун"
Виступ Трампа заблокували. Фото: ТСН

Очільниця Палати представників, демократ Ненсі Пелосі пояснила президентові США Дональду Трампу, що він не може виступити 29 січня з традиційним зверненням до Конгресу

Вона запропонувала перенести цей захід на період після завершення "шатдауну" або ж передати звернення Трампа, пише Укрінформ.

Також вона пояснила ситуацію, зокрема, міркуваннями безпеки, бо Секретна служба, яка охороняє президента, а також Департамент внутрішньої безпеки не отримують фінансування вже 26 днів у зв'язку із "шатдауном".

Нині через бюджетну кризу свою роботу згортають 9 з 15 американських міністерств - зокрема, державний департамент, міністерства внутрішньої безпеки, транспорту та сільського господарства. Все через те, що у Сенаті представники республіканської і демократичної партій не можуть затвердити бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США проведуть слухання щодо таємничих зустрічей Трампа і Путіна

Президент США Дональд Трамп відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий "шатдаун" в США. Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати унаслідок "шатдауну" в Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес заблокував виступ Трампа через "шатдаун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути