Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2012 17:04

Комуністи у Вінниці обіцяють повернути Радянський союз у школи
16

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

28 вересня о 9.00 біля Вінницької облдержадміністрації почався пікет Комуністичної партії. Близько 50 молодих людей прийшли у червоних та білих футболках із символікою партії. Тримали в руках червоні прапори. Інші стояли з плакатами "Держава повинна контролювати ціни на продукти та ліки", "Повернемо безкоштовну освіту та медицину", "Тарифи на ЖКГ — не більше 10% від прибутку сім'ї", "Даєш Уряд народної довіри!". Зо три десятки пенсіонерів та працівників обкому розташувались по колу. Поряд стояли два мікроавтобуса з написаним основним лозунгом передвиборчої кампанії комуністів "Повернемо країну народу!"

Двоє вінничан, що проходили по вул. Артинова і роздивлялись буси, зауважили:

"Десь ми вже це чули. Цікаво, як вони збираються повертати? Революцію замутити, як в 1917? Відбирати хай почнуть у своїх, приклад покажуть. Так вони добровільно не віддадуть."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо людина бере гроші за голос, то стає співучасником злочину

Гаслом вінницької акції обрали "Повернемо народу соціальні гарантії!". Спікери наголошували на необхідності відновлення звичних для Радянського союзу житлових, комунальних, трудових та інших програм.

За словами голови Вінницького обкому Комуністичної партії Лідії Закусілової, першим її кроком у Верховній Раді стане відродження радянських традицій у школі.

"Наша молодежь не имеет будущего. На государственном уровне необходимо разработать молодежную политику. Для этого пересмотреть бюджет, чтоб были деньги на воплощение всех социальных инициатив. Как только я пройду в Верховный Совет, буду требовать изменение статуса народного депутата. Если он народный, должен быть с народом. Лечиться в той же больнице, детей учить в той школе, где твоя громада. А если они на таких джипарах приезжают, будут думать про народ? Да не будут! Пройдут в Верховный Советь и забудут о вас. Депутаты, которых мы избирали, имеют фирмы, бизнес. А нужно проголосовать, и не сидеть в Киеве, а возвращаться к избирателям. А эти олигархи скрывают свои доходы, врут в декларациях. Никто не пишет, сколько у них денег, какие фирмы они возглавляют. Все это они скрывают. Опозиция говорит: "Вернут то, вернут то. А они же были при власти. Почему ничего не сделали?" - заявляла вона.

Всі притсутні зааплодували.

На зауваження, що комуністи теж при владі, і вступили в коаліцію з регіоналами, відповіла:

"У нас только 26 депутатов. А чтобы приняли закон к рассмотрению, нужно хотя бы 50. Ходим, просим других поддержать нас. И мы уже 2 года как не в коалиции. Подписали антикризову коалицию, чтоб не допустить помаранчевых к власти. Подписали, чтоб были дружеские отношения с Россией, чтоб в НАТО не вступали, чтоб утвердить статус русского языка. А регионалы нас предали. Ничего не сделали. А мы же ни одного закона не приняли в ущерб социальной политике. Мы единственная политическая сила, которая никогда не предавала своих избирателей. У нас в партии большинство простого народа. Есть элита своя, с посадами. Но ни одного олигарха. Есть предприниматели, которые прочитали нашу програму, и хотят помочь. Вот и есть деньги на рекламу. Все помогают. Кто-то приносит 5, 3, 100, 5 тысяч гривен. А еше есть партийные взносы, 1% от дохода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові напали на агітаторів Партії регіонів

Спікер зачитав резолюцію-звернення про повернення соціальних гарантій народу.

"Хто за цю резолюцію? Одноголосно", - підсумував.

Група літніх жінок задоволено відмітили, що відбулось так, як за Радянського Союзу. І навіть проголосували одноголосно.

"Я прожила жизнь при Советской власти. И работа была, 30 лет на заводе Маяк проработала. И жили весело, и самодеятельность была. Кто не работал, приходили, спрашивали — почему ты не работаешь? Я объездила весь Советский Союз, никто не стрелял, не убивал. Я благодарна тому времени", - замітила вінничанка Антоніна Данилівна.

О 9.40 пікет завершився.

Лідія Закусілова балотується у Верховну раду по 14-му одномандатному мажоритарному округу від Комуністичної партії. Задекларувала дохід в 53 068 грн як помічник-консультант народного депутата та 13 автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи у Вінниці обіцяють повернути Радянський союз у школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути