понеділок, 11 березня 2013 18:37

Комуніст зажадав розмовляти російською у Раді, інакше - "засідання комітету будуть нелегітимними"

Комуніст зажадав розмовляти російською у Раді, інакше - "засідання комітету будуть нелегітимними"
Олександр Зубчевський Фото: job-sbu.org

Народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з науки і освіти Олександр Зубчевський (фракція КПУ) заявляє, що поки йому не дадуть можливість вільно говорити російською мовою, "всі засідання комітету будуть нелегітимними" і його "підпису на протоколах не буде".

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на сайт КПУ, за словами Зубчевського, 6 березня на засіданні комітету відбувся черговий конфлікт, пов'язаний з російською мовою, і в результаті він залишив засідання.

За словами нардепа, скандал стався під час його доповіді щодо проекту постанови Верховної Ради України про проведення парламентських слухань про удосконалення зовнішнього незалежного оцінювання.

"Як тільки я почав свою доповідь російською мовою, мене тут же перервали і зажадали перекладу. Переклад я не заперечував. Якщо вони хочуть робити вигляд, що не розуміють російської мови, то нехай перетворюють засідання в посміховисько. Однак націоналісти, яких в комітеті більшість, пішли далі - вони почали наполягати, щоб я в доповіді робив паузи, оскільки перекладач не встигає перекладати мої слова", - додав Зубчевський.

Він також сказав, що поставив під сумнів правомірність здійснення перекладу на засіданні комітету.

"Адже людина, якій доручено мене перекладати, це співробітник секретаріату Олександр Домаранський, а у нього зовсім інші посадові обов'язки. Це підтверджує і відповідь на мій запит до керівника Апарату Верховної Ради України, де говориться, що в обов'язки співробітника секретаріату здійснення перекладу не входить. Домаранський може тільки консультувати і давати методичні рекомендації. Крім цього, така штатна одиниця як перекладач у секретаріаті комітету відсутня", - підкреслив Зубачевський.

За його словами, йому пояснили в Апараті ВР, що немає коштів для перекладача. Зубчевський наголосив, що після "тривалої перепалки" йому "так і не дали доповісти проект постанови" і "у зв'язку з неможливістю здійснення подальшої своєї роботи" він покинув засідання комітету.

"Як секретар комітету протокол засідання від 6 березня 2013 року підписувати не буду, оскільки мені перешкоджали у здійсненні моєї діяльності, як народного депутата України, так і секретаря Комітету з науки і освіти. До тих пір, поки мені не дадуть можливість вільно говорити російською мовою, всі засідання комітету будуть нелегітимними і мого підпису на протоколах не буде", - заявив Зубчевський.

Зараз ви читаєте новину «Комуніст зажадав розмовляти російською у Раді, інакше - "засідання комітету будуть нелегітимними"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

357

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути